“Обмежено придатних” більше немає: що робити тим, хто мав цей статус

Військовозобов’язаним українцям, яким скасовано статус “обмежено придатний” для проходження військової служби, не треба йти до територіального центру комплектування, достатньо дочекатись виклику на повторне проходження військово-лікарської комісії.

Про це розповіла заступниця глави Міністерства охорони здоров’я України з питань цифровізації Марія Карчевич у сюжеті “ТСН”.

За її словами, має прийти повістка, як запрошення від ТЦК до проходження повторного медобстеження із вказанням місця, куди треба прийти. ВЛК ухвалить рішення стосовно придатності чи непридатності військовозобов’язаного громадянина з колишнім статусом “обмежено придатний”.

“Тепер буде три категорії: придатний до військової служби, непридатний, а також тимчасово непридатний з переоглядом через 6-12 місяців”, – сказала заступниця міністра охорони здоров’я з питань цифровізації.

Карчевич уточнила, що статус “тимчасово непридатний” отримує та людина, яка на даний час перебуває на лікуванні. Після його завершення українець має знову пройти військово-лікарську комісію.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.