Ізраїль скасував візи для українців: як довго можна перебувати у країні

Громадяни України зможуть в’їжджати до Ізраїлю терміном до трьох місяців без оформлення візи. Відповідне рішення ухвалив Вищий суд справедливості держави, пише Telegraf.

Зокрема, рішенням суду скасовано наказ міністра внутрішніх справ Ізраїлю Аєлет Шакед, який зобов’язував громадян України отримувати візи для в’їзду до країни. Позов до суду подала юридична фірма “Томер Варша”, яка спеціалізується на імміграційному праві та допомагає українцям в’їхати до країни.

Водночас наголошується, що це рішення не позбавляє міністра внутрішніх справ повноважень вирішувати, хто може в’їхати до Ізраїлю відповідно до положень закону, як і не позбавляє міністра права відмовляти громадянам України у в’їзді до країни в індивідуальному порядку на її розсуд.

Президент України Володимир Зеленський схвалив рішення Верховного суду.

“Верховенство права та повага до прав людини – це саме те, що відрізняє справжню, розвинену демократію!”, – Написав Зеленський у Twitter.

Вітаю рішення Верховного суду Держави Ізраїль, яке зобов’язує уряд скасувати будь-які додаткові обмеження на в’їзд громадян. Верховенство права та повага до прав людини – це саме те, що відрізняє справжню, розвинену демократію!

— Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) July 3, 2022

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.