У Чорному морі росія тримає напоготові два ракетоносії

Армія російської федерації утримує у Чорному морі два носії високоточної зброї у готовності до здійснення обстрілів території України.

Про це йдеться в оперативній інформації Генерального штабу Збройних сил України щодо російського вторгнення станом на 18:00 1 липня, передає Укрінформ.

“У готовності до ракетних ударів по об’єктах на території України загарбники утримують у Чорному морі два носії високоточної зброї”, – ідеться у зведенні.

За інформацією Генштабу, на Волинському, Поліському та Сіверському напрямках без особливих змін. Ворог обстріляв з артилерії райони населених пунктів Грем’яч, Михальчина Слобода, Колос Чернігівської області та Старикове й Атинське у Сумській області.

На Слобожанському напрямку противник вів артилерійські обстріли в районах населених пунктів Чепіль, Золочів, Руська Лозова, Рубіжне, Хрестище, Печеніги, Харків, Питомник, Базаліївка, Руська Лозова та Прудянка. Пара ворожих вертольотів Ка-52 завдаи авіаудару поблизу Мосьпанового. Загарбники продовжують вести повітряну розвідку.

У Генштабі повідомили, що на Слов’янському напрямку ворог обороняє раніше зайняті рубежі, здійснює перегрупування, намагається поліпшити тактичне положення. Зафіксовано артилерійські обстріли неподалік Долини, Мазанівки, Дібрівного, Грушувахи, Довгенького, Краснопілля, Асіївки, Слов’янська, Микільського та Богородичного.

На Лисичанському і Бахмутському напрямках загарбники обстрілюють із ствольної та реактивної артилерії райони населених пунктів Сидорове, Переїзне, Крива Лука, Маяки, Сіверськ, Привілля, Лисичанськ, Вовчоярівка, Золотарівка, Бахмут, Клинове, Кодема, Нью-Йорк, Новолуганське, Берестове, Лоскутівка, Покровське, Зайцеве, Травневе та Вершина. Ворожі авіаційні удари зафіксовані біля Клинового та Покровського.

Крім того, на Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках противник обстрілював із артилерії різних калібрів та танків райони населених пунктів Авдіївка, Новоселівка Друга, Водяне, Тоненьке, Красногорівка, Піски, Оріхів, Шевченко, Новомихайлівка, Гірське, Гуляйполе, Времівка, Вугледар, Новоандріївка, Червоне, Староукраїнка, Залізничне та Мар’їнка.

Ворожу спробу розвідки боєм у напрямку Лисичанського желатинового заводу українські воїни успішно відбили, загарбники відійшли.

Читайте також  22-річний мешканець Краматорська передавав дані про позиції ЗСУ. Наразі він під вартою

На Південнобузькому напрямку противник продовжував обстріли в районах населених пунктів Посад-Покровське, Степова Долина, Таврійське, Прибузьке, Олександрівка, Мирне, Шевченкове, Новогригорівка, Широке, Партизанське, Благодатне, Первомайське, Кобзарці, Червоний Яр, Кавказ, Степове, Калинівка, Велике Артакове, Добрянка, Потьомкіне та Миколаївка. Ворог також завдав авіаудару в районі населеного пункту Дивізія.

За інформацією Генштабу, зенітний ракетний підрозділ Повітряних сил ЗСУ на Миколаївщині знищив російський БПлА “Форпост” приблизною вартістю 7 млн дол.

Наголошується, що українська авіація і ракетно-артилерійські підрозділи продовжують діяльність щодо ураження логістичних центрів ворога, пунктів забезпечення пальним, скупчень бойової броньованої техніки та живої сили.

У Генштабі поінформували, що у зв’язку зі значними втратами особового складу військових частин зі складу Східного військового округу рф на його території проводиться активна призовна компанія. Зокрема, розгорнутий пункт призову мобілізаційного резерву у місті Владивосток та у Сергєєвці, пункті постійної дислокації 127-ї мотострілецької дивізії 5-ї загальновійськової армії.

Як повідомляв Укрінформ, Україна звернулася до Польського головування в ОБСЄ з ініціативою про скликання спеціального засідання Постійної ради ОБСЄ для обговорення ракетних атак проти України.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.