14 ударів за три години: з’явилися подробиці ракетного обстрілу Очакова, Одеси та області

Російські окупанти вдень 20 червня завдали масованого ракетного удару по півдню України. Впродовж трьох годин агресор випустив по українських Очакову та Одещині 14 крилатих ракет.

Під ворожими ударами, окрім Очакова, опинилися Одеса, Білгород-Дністровський район і гирло Дунаю. Про це з посиланням на Оперативне командування “Південь” повідомили в Одеській міській раді.

“Вдень упродовж трьох годин ворог завдавав по півдню країни масованого удару 14 ракетами. В безсилій злобі на успіхи наших військ рашисти гатили по Очакову, по гирлу Дуная, по Білгород-Дністровському району Одещини і по самій Одесі”, – зазначено у повідомленні.

Загарбники гатили ракетами по сільськогосподарських площах та логістичному продовольчому складу, де точно не було жодних “баз НАТО”. Росія умисно прагне створити продовольчу кризу.

Пізніше там уточнили, що внаслідок денного обстрілу ворожими ракетами постраждали об’єкти інфраструктури:

вікна в 3 котельнях та 1 адмінбудівлі (58 кв. м);

вікна в приміщеннях двох комунальних підприємств (більше ніж 30 стекол);

розбито один зупинковий комплекс.

“В області та в передмісті Очакова пошкоджено сільськогосподарські площі, в Одесі внаслідок влучання ракети вигорів логістичний продовольчий склад. Пожежа на площі понад 300 кв. м оперативно ліквідована рятувальниками. Постраждалих серед цивільного населення нема”, – зазначили захисники українського півдня.

По Одеській області окупанти завдали 5 ракетних ударів. Унаслідок обстрілу є постраждалі, пошкоджено об’єкти інфраструктури. Про це повідомив голова Одеської військової адміністрації Максим Марченко в Telegram-каналі.

Марченко також закликав населення не поширювати інформацію про дії військових.

“Це створює загрозу життю наших військовослужбовців, а також ставить під удар перебіг бойової роботи. Тому ми маємо проявляти терпіння, чекати на офіційні повідомлення і тим самим давати можливість Збройним силам максимально ефективно робити свою справу”, — наголосив очільник Одеської області.

Читайте також  Плачyть всі: Україну сьогодні накрила Чорна звістка. 3aгuнув цілий взвод молодих хлопців

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.