“Кремль кинув своїх під каток – буде багато жерtв”: що стоїть за артилерійським терором Донецька

Обстріли Донецька, що тривали останні кілька днів, виявилися найсерйознішими за вісім років війни – під удар потрапили навіть центральні райони. Численні прильоти припадають на ринки, лікарні та житлові масиви.

Окупаційна “влада” звичайно ж звинуватила в цьому українську армію, проте звичайні люди не такі категоричні. Ба більше, навіть місцеві бойовики, які воюють проти України, стверджують, що по Донецьку б’ють “свої”, – і відкрито говорять про такий злочинний наказ.

Що відбувається в тимчасово окупованому Росією місті – читайте у матеріалі OBOZREVATEL.

Страшна правда
Донеччани останні кілька днів намагаються не виходити на вулицю, здебільшого сидять удома або в укриттях, бо в місті постійно лунають вибухи. Причому прильоти зафіксовано навіть у центральних районах – Ворошиловському та Київському – де раніше було безпечно.

За вісім років війни Збройні сили України не бомбили центр Донецька, на відміну від Росії, приклади цього – багатостраждальні Маріуполь та Харків.

Як розповіла наша співрозмовниця у Донецьку, останні дні у місті справді дуже голосно. “Свист, вибухи… Люди дійсно бояться виходити, однак оскільки є влучання і в житлові будинки, то загинути можна будь-де”, – поділилася жінка.

Проте місцева “влада”, говорячи про серйозну загрозу “з боку ЗСУ”, нічого не робить, щоб врятувати життя людей: “Нас тільки накручують, що це все творять українські нацисти, але про жодну евакуацію не йдеться. Питання – чому?”

Це питання справді ключове – враховуючи, що жителі різних районів Донецька та його міста-супутника Макіївки (що також під контролем окупантів) стали чути прильоти лише через 2-3 секунди після вильоту. А це однозначно свідчить про близький запуск: тобто з території “ДНР”.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.