Імпорт нафти з Росії вже скоротився на 90% – президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн

Президент Європейської ради Шарль Мішель повідомив, що глави держав та урядів країн-членів Євросоюзу погодили шостий пакет санкцій проти Росії. У ньому нові обмеження стосуватимуться імпорту нафти з Росії, державних ЗМІ та громадян, а також відключення Сбербанку від системи SWIFT.

Шарль Мішель у своєму «Твіттері» написав, що «угода про заборону експорту російської нафти до ЄС покриває понад дві третини імпорту нафти з Росії, скорочуючи величезне джерело фінансування її військової машини. Це максимальний тиск на Росію для припинення війни».

Кремль прорахувався по-крупному, будучи впевненим, що ЄС не має іншого вибору, крім як залишатися залежним від нього. Тепер же єдність ЄС матиме катастрофічні наслідки для Росії, до яких вона не підготувалася, незважаючи на запевнення простих громадян, що уряд підготувався до цього і конфлікт стоїть на «тимчасові» страждання, які насправді позначаться на поколіннях.

Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн, яка була ініціатором запровадження шостого пакету санкцій, заявила, що цей крок «ефективно скоротить близько 90% імпорту нафти з Росії до ЄС до кінця року», наголосивши, що «залишилося близько 10-11%, яке покриває “Дружба”. «Європейська рада перегляне цей виняток якнайшвидше», – додала вона.

Звичайно, росіянам обіцяють, що є багато інших ділових партнерів, таких як Китай та Індія, які нібито можуть бути найкращими діловими партнерами, ніж ЄС. А чи можуть? Враховуючи, що вони дбають лише про власні країни, а не про «справедливі» для росіян ціни, тоді як ЄС стабільно і справедливо платив протягом багатьох років…

Навіть РФ розуміє, що Китай використовує заборону Заходу на російські енергоносії, скуповуючи дешеву нафту та газ. Більше того, державні нафтопереробні компанії Китаю продовжують купувати російську нафту за контрактами, що діють, але відмовляються укладати нові. Не допомагають навіть значні знижки, які пропонують постачальники. Водночас кілька китайських фірм використали місцеву валюту для покупки російського вугілля у березні, щоб отримати його у квітні. Продавці російської нафти також запропонували покупцям із КНР можливість платити у юанях. Сировина, придбана за місцеву валюту, надійде до КНР у травні. Наскільки стабільні такі домовленості – всім зрозуміло. Але в Росії просто немає іншого виходу.

Читайте також  Ще троє прикарпатців загинули у війні з росією

Таким чином, щодня російсько-української війни, кожен військовий злочин, скоєний на території України, не тільки ще більше ізолюють Росію, а й посилюють економічну кризу, з якої навряд чи РФ зможе вийти кілька найближчих століть.

© 2019 Інформаційне агентство ASPI

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.