“Тримайся, Друже, ми молимося за тебе”. Медики Дніпра прооперували адвоката Масі Найєма, якого на війні поранили в голову

Лікарі кажуть, що наступні дні у боротьбі за життя 37-річного громадського діяча будуть вирішальними.

Подія: У Дніпрі прооперували відомого адвоката та військового Масі Найєма, який отримав поранення під час бойових дій на Донбасі. Про це написав у Facebook його брат, заступник міністра інфраструктури Мустафа Найєм.

Деталі та коментарі: “Брат живий, його прооперували, — повідомив Мустафа Найєм. — У нього важке осколкове поранення голови, множинні переломи кісток і внутрішньочерепна гематома. Зараз його стан ще тяжкий, він у медикаментозному сні, на апараті штучного дихання. Лікарі кажуть, що наступні кілька діб будуть вирішальними у відновленні”. Найєм подякував медикам, “які допомагають та продовжують підтримувати”.

Масі Найєм отримав важке поранення голови 5 червня під час бойових дій на Донбасі. Його доставили в Дніпро, в обласну лікарню імені Мечникова. Першим про це повідомив український режисер та в’язень кремля Олег Сенцов. “Масі Найєм – важкопоранений, везуть в лікарню. Тримайся, Друже, ми молимося за тебе!” — написав він у Facebook.

Масі Найєм — правозахисник, засновник юридичної компанії “Міллер”, яка є однією із захисниць проукраїнського одеського активіста Сергія Стерненка. Сам Найєм є адвокатом родини Сергія Старицького у справі вбивства Сергія Старицького. Також він захищає інтереси народного депутата Гео Лероса у справі про “плівки Єрмака”, адвокатом свідків-друзів Катерини Гандзюк у справі розслідування її вбивства. Окрім того, Масі Найєм захищає інтереси двох осіб-учасників акції “Хто замовив Катю Гандзюк” 9 лютого 2019 року, щодо яких завели кримінальну справу. До того ж, Масі Найєм є захисником інтересів арт-клубу Closer у справі про обшуки, проведені Нацполіцією під керівництвом Іллі Киви (на той момент — керівник Департаменту протидії наркозлочинності Нацполіції) та адвокатом українського журналіста Дениса Бігуса у “справі Гладковського”.

Читайте також  Медики б'ють на сполох: На Прикарпатті хворих з інфарктом міокарда нема чим рятувати

Масі Найєм народився 21 грудня 1984 року в місті Кабул, Афганістан. Його мати — Латіфа Розаі, викладачка математики, померла в грудні 1984 року через 10 днів після народження Масі. Батько — Мухаммад Наїм, був заступником міністра освіти Афганістану у 1976 році. У 1986-у він переїхав до Москви, де написав дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата психологічних наук в Академії психологічних наук Національної Академії Наук СРСР. Там він зустрів свою майбутню дружину — українку Валентину Колечко, з якою одружився в 1990 році. Опісля вся сім’я переїхала до Києва, де проживала прийомна мати Валентина Колечко. Батько Мустафи та Масі Найєма помер у Києві 17 травня 2021.

Масі Найєм брав участь у війні проти росії ще під час її вторгнення в Донецьку і Луганську області. Після повномасштабного вторгнення повідомив, що знову повернувся до лав Збройних сил України. “Мені дуже добре там, де я служу. Я бачу сенс у виконанні завдань, які ставлять, і це настільки задовольняє мене, що потреби писати щось публічно з метою отримання додаткового стимулу у вигляді лайків — немає”, — відзначав у Facebook адвокат та громадський діяч.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.