Між Україною та Угорщиною спалахнув скандал через натяки про “психічну хворобу” Зеленського

На Банковій відреагували приказками і згадали про Корюківську трагедію.

Подія: Міністерство закордонних справ України очікує, що спікер угорського парламенту Ласло Кевер оприлюднить довідку про стан свого психічного здоров’я. Про це написав на своїй сторінці у Facebook спікер закордонного відомства Олег Ніколенко.

Деталі і коментарі: Напередодні спікер парламенту Угорщини Ласло Кевер в інтерв’ю угорському виданню 444.hu. назвав “психічними проблемами” рішучість президента Володимира Зеленського, з якою він, іноді жорстко, просить партнерів про підтримку.

“Поки я пам’ятаю і спостерігаю за подіями світової політики, я не пам’ятаю лідера країни, яка потребує допомоги, в біді, наважується вдарити голосом проти кого-небудь, наприклад, голосом, який президент Зеленський вдарив не тільки проти Угорщини, але навіть проти канцлера Німеччини. Взагалі, ті, кому потрібна допомога, зазвичай просять чемно – наполегливо, але завжди тільки просять, ніколи не вимагають і не погрожують. Зазвичай погрожують своїм ворогам, а не тим, тим, кого хочуть мати за друзів. Тут є якась особиста психічна проблема” – сказав Ласло Кевер.

Спікер додав, що після війни очікує проблем для закарпатських угорців, так що “потрібно бути дуже обережними”, аби не дійшло до того, що угорській меншині через 1100 років під тиском доведеться зовсім залишити батьківщину. Ці слова супроводив жестом, схожим, як людина змітає бруд з долоні.

Як зауважив спікер МЗС України, подальша доля слів Кевера напряму залежатиме від висновку, зафіксованому в його медичній довідці.

“А якщо брати ширше, то, на превеликий жаль, угорські політики наполегливо продовжують поливати брудом Україну та відбілювати злочини росії. Така позиція не дивує, адже історично Угорщина вже не раз орієнтувалася на сторону зла”, – написав Олег Ніколенко.

Читайте також  У Перегінську на День Незалежності влаштували масову бійку (ВІДЕО)

В Офісі президента приказками відреагували за образи спікера парламенту Угорщини на адресу Володимира та згадали про Корюківську трагедію.

“Народ завжди мудрий і знає віками як відповідати на абсолютно неприйнятні, дикі висловлювання «недополітиків» на кшталт нешановного голови державних зборів Угорщини:

He who is guilty is the one that has much to say,

сла взнаєш по вухах, а дурня — по балачках.

У короткого розуму язик довгий.

Зазвичай такі загострення відбуваються у певні періоди року”, – написав у Facebook заступник керівника Офісу президента Андрій Сибіга.

Він також зазначив, що хотів би почути оцінку Ласло Кевера про те, як угорські фашисти спалили живцем тисячі людей в чернігівському селі Корюківка і додав лінк на цю трагедію, де 1-2 березня 1943 року відбулося масове вбивство 6 700 мешканців села Корюківка загонами СС та угорської військової жандармерії в ході Другої світової війни.

Нагадаємо, Угорщина блокувала шостий пакет санкцій проти росії і виступила проти відмови ЄС від російської нафти, попри відстрочку для неї та Словаччини до кінця 2023 року.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.