На мавпячу віспу захворіло 255 людей. У яких країнах фіксують недугу

За повідомленням Всесвітньої організації охорони здоров’я, з 13 травня 2022 року у низці не ендемічних країн зафіксували 255 підтверджених випадків мавпячої віспи. Чи близько недуга до України?

Віспа мавп — рідкісне вірусне зоонозне захворювання (тобто захворювання, що передається людині від тварин), симптоми якого у людини схожі з симптомами, які спостерігалися в минулому у пацієнтів з натуральною віспою, проте менш серйозні. Випадки захворювання на віспу мавп досі спорадично виникають в деяких районах Африки, де переважають тропічні вологі ліси.
— Станом на 31 травня ВООЗ повідомляє про випадки підтвердженої мавпячої віспи у Сполученому королівстві Великої Британії, Північної Ірландії, Португалії, Швеції, Бельгії, Франції, Німеччині, Італії, Словенії, Данії, Нідерландах, Чехії. У США, Канаді та Австралії теж є інфіковані тощо, — зазначають у Центрі громадського здоров’я.

Заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін пояснив, яка існує ймовірність поширення в Україні вірусу мавпячої віспи.

Для того, щоб заразитися вірусом мавпячої віспи, потрібно тривалий контакт з інфікованою людиною. Наразі це доволі малоймовірно через обмежену кількість туристичних маршрутів.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.