До Землі рухається астероїд розміром із трьох синіх китів

До Землі наближається астероїд 2021 GT2 розміром із трьох синіх китів. За даними NASA, космічний камінь навряд чи зачепить Землю, тому що летітиме на безпечній відстані.

Про це повідомляє Live Science.

Астероїд діаметром від 37 до 82 метрів пролетить повз Землю в понеділок, 6 червня, зі швидкістю понад 26 000 км/год. Прогнозується, що астероїд, названий 2021 GT2, безпечно пролетить повз нашу планету на відстані 3,5 мільйона кілометрів. Це приблизно в 10 разів перевищує середню відстань між Землею та Місяцем.

Хоча космічний камінь здається досить великим — від одного до трьох разів довшим за синій кит — він недостатньо великий, щоб вважатися потенційною небезпекою для Землі. Нагадаємо, що синій кит – це найбільша сучасна тварина, а також, ймовірно, найважча з усіх тварин, що коли-небудь існували на Землі.

2021 GT2 – це астероїд класу Атен, що означає, що він обертається навколо Сонця ближче, ніж Земля (в даному випадку раз на 342 дні), і його орбітальний шлях перетинає орбіту Землі. Астрономам відомо понад 1800 таких астероїдів, багато з яких вважаються потенційно небезпечними.

Наступне близьке зближення 2021 року GT2 із Землею відбудеться 26 січня 2034 року, коли астероїд пройде в межах 14,5 мільйонів кілометрів від нашої планети — значно далі, ніж майбутнє зближення.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.