Стало відомо, які дві країни виступають проти того, що Україна вступила в ЄС за прискореним процесом

Стало відомо, які дві країни виступають проти того, що Україна вступила в ЄС за прискореним процесом.

Греція та Кіпр підтримують членство України в ЄС, але виступають проти прискореного процесу. Таку ініціативу зі вступом держави до блоку за прискореним процесом раніше висунули кілька східноєвропейських країн.

Про це повідомили Euractiv у Греції дипломатичні джерела. Так, позиція Греції полягає в тому, що необхідно дотримуватись усіх процедур, передбачених статтею 49 Договору про ЄС. Пише obozrevatel
На запитання, чи погодиться Греція надати Україні статусу кандидата в червні, джерело сказало, що Афіни хочуть спочатку побачити пропозицію ЄК (Єврокомісії). Хоча загалом держава позитивна у такій перспективі за умови, що серед держав-членів буде одностайність. Але поки що цю ідею підтримують не всі країни блоку.

Що стосується Кіпру, джерела в уряді повідомили, що спочатку слід подивитися, в якому напрямку розвиватиметься думка, яку винесе ЄК. Якщо вона буде позитивною, то Кіпр погодиться на пропозицію на користь надання Україні статусу кандидата. Але джерело додало, що всі відповідні процедури повинні суворо дотримуватися, тому процес приєднання буде довгим.

За словами кіпрських джерел, необхідно враховувати країни-кандидати із Західних Балкан (Албанія, Чорногорія та Сербія), багато з яких уже зробили великі кроки до вступу, здійснивши необхідні реформи та виконавши низку зобов’язань. Тієї ж позиції дотримується і Греція.

Фото ілюстративне з вільних джерел

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.