Російські окупанти влаштували масовий демарш на кордоні України: що відбувається в армії РФ

За три місяці з початку повномасштабного вторгнення в Україну втрати російських окупантів наблизилися до 30 тисяч.

Це сильно вдарило по армії РФ і запустило ланцюгову реакцію – аж до масового демаршу військовослужбовців, які відмовилися вирушати до нашої країни. У Росії ж у хід пішов стандартний набір: батіг і пряник. Щоправда, не надто ефективно.

Труни – на потоці
Кремль продовжує цинічно називати “спецоперацією” війну проти України – щоденно обстрілюючи мирні міста та вбиваючи людей – і брехати не лише всьому світу про справжні цілі вторгнення, а й власному народові. Особливо ж старанно приховують втрати на війні.

Цифри, які були востаннє сором’язливо озвучені ще в березні, – трохи більше ніж тисяча загиблих російських військових – із того часу збільшилися майже в тридцять разів.

Дані про “двохсотих” окупантів з іменами, фотографіями та скриншотами їхніх дописів щодня публікує в соціальних мережах офіцер ЗСУ Анатолій Штефан (“Штірліц”) – ця інформація блискавично розлітається навіть по Росії.

Потік трун у РФ справді йде щодня, і це вже не приховати. Причому часто російських окупантів убивають свої – чому є безліч підтверджень.

Зокрема одну з таких ситуацій обговорювали між собою російські військовослужбовці – цю розмову вдалося перехопити українській воєнній розвідці.

Дуже показовий діалог:

– Запустили дрон подивитися, що відбувається, і все. Ну, побачили те, що хтось там… Коротше подумали, що це ДРГ – на кшталт диверсійної групи, а це наші були. Артилерія наша стріляла по наших.

– Ну такі помилки не прощаються, це я знаю. Це зрадником треба бути!

Масовий демарш
Розуміння, що росіяни гинуть пачками в Україні – ще й незрозуміло за що, деморалізувало багатьох військовослужбовців. Вони будь-яким способом стали намагатися уникнути відправлення на війну.

Читайте також  В бою поліг військовослужбовець з Івано-Франківська Ігор Шевчук

Один з останніх скандалів вибухнув після позову, який подали 115 військовослужбовців однієї з в/ч Росгвардії. Вони відмовилися їхати в Україну виконувати “спецзавдання” і прямо від кордону рвонули до постійного місця служби. У результаті їх достроково звільнили (дезертирство не пришиєш, оскільки спецоперація), а військовослужбовці звернулися до суду.

Нальчикський гарнізонний воєнний суд у Кабардино-Балкарії визнав законним звільнення вояків нібито через недотримання умов контракту.

Щоправда, рішення поки що не набуло чинності – його ще можна оскаржити. Але ось чи потрібно? Так більше шансів зберегти своє життя.

Таємна мобілізація
Відкрито оголосити мобілізацію в Росії так і не ризикнули: на тлі колосальних втрат в Україні це може спричинити протест. Проте в армію все ж таки “гребуть” – правда, по-хитрому.

“Надсилають повістки із “запрошенням” стати на військовий облік або підтвердити місце проживання, а потім уже не відпускають додому. Без будь-якої підготовки відправляють в Україну. Закінчується це для росіян у кращому разі полоном”, – розповіли OBOZREVATEL у воєнній розвідці.

Закликають і на контракт, обіцяючи золоті гори. На тлі безгрошів’я деякі росіяни ведуться.

Так, 21-річний житель Сибіру, не маючи нормальної роботи, підписав контракт із ЗС РФ і, не встигнувши пройти підготовку, був відправлений воювати.

При першому ж боєзіткненні солдат не встиг зробити жодного пострілу і потрапив у полон. Через 45 днів його поміняли на українських солдатів, захоплених у Мелітополі. Можна сказати, росіянин легко відбувся, проте так щастить далеко не всім.

До того ж, обіцянки хорошої зарплати дуже часто залишаються просто обіцянками. І це ще одна причина, чому військовослужбовці РФ не хочуть служити.

Так, один російський окупант, перебуваючи в Україні, під час розмови з дружиною поскаржився на обман свого командування. Мовляв, обіцяли платити по 10 тисяч рублів на день, але обдурили. І тепер 80% військових не йдуть у бій.

Читайте також  У відомої ведучої каналу 1+1 Валентини Хамайко сталося гoрe зaгuнув пасинок на війні

На тлі подібних численних фактів ніхто не сприймає серйозно нову заяву президента РФ Володимира Путіна про те, що “необхідно збільшити виплати військовим, які перебувають за кордоном”.

Як би там не було, ні батіг, ні пряник суті справи кардинально не змінять – хіба що в короткостроковій перспективі. Російські військовослужбовці все одно сприймаються своїм командуванням як гарматне м’ясо, яке для досягнення мети можна без жалю кидати на забій. Однак це безглуздо – у перемозі України впевнені в усьому світі.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.