Депутати хочуть дозволити відбирати авто у нетверезих водіїв та віддавати їх на потреби ЗСУ

На даний момент процедура вилучення автомобілів у нетверезих водіїв є досить складною. Народні обранці пропонують її спростити та передавати вилучені автомобілі армії, поліції та іншим державним структурам.

Народні депутати від правлячої партії ініціювали внесення змін до Кодексу про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за керування транспортним засобом у стані сп’яніння. Відповідний законопроект №7382 вже зареєстрований в парламенті.

Нардепи пропонують статтю 130 Кодексу про адміністративні правопорушення, крім передбачених покарань, доповнити таким текстом: в умовах правового режиму військового або надзвичайного стану керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного сп’яніння тягне за собою конфіскацію транспортного засобу для подальшої передачі на потреби підрозділів Збройних сил України, або Міністерства внутрішніх справ України, або Державної служби України з надзвичайних ситуацій (за рішенням Кабінету Міністрів України, або уповноваженого ним органу державної влади).
Однак слід зазначити, що водій і власник транспортного засобу це не одне і те ж. Як буде побудована процедура у випадку, якщо водій керує автівкою, яка йому не належить, у законопроекті не визначено.

Як відомо, під час війни деякі глави військових адміністрацій вже вилучають автомобілі у водіїв, які керують ними у нетверезому стані.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.