Розгул “нацизму” та розчленування України: скандальні заяви Путіна на саміті ОДКБ

У понеділок, 16 травня, у Кремлі відбулася зустріч лідерів країн ОДКБ (Організації Договору про колективну безпеку). Путін зробив кілька скандальних заяв, зокрема й щодо України.

Ювілейний 30-й саміт країн-членів ОДКБ проходив у Олександрівській залі Великого Кремлівського палацу. У ньому взяли участь представники шести країн:

президент РФ Володимир Путін
самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко
прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян,
глава Казахстану Касим-Жомарт Токаєв,
президент Киргизстану Садир Жапаров
керівник Таджикистану Емомалі Рахмон.

Путін відкрив зустріч ОДКБ та зробив кілька чергових скандальних заяв.

Отже, у Кремлі знову згадали біолабораторії США на території України. За словами президента РФ, Пентагон створив десятки біолабораторій на території пострадянських країн, які глава Кремля чомусь вважає “спільним регіоном”.

“Ми давно били на сполох з приводу біологічної активності США на пострадянському просторі. Як відомо, у нашому загальному регіоні Пентагоном створено десятки спеціалізованих біолабораторій та центрів. І вони зайняті аж ніяк не наданням практичної медичної допомоги населенню тих країн, де вони розгорнули свою діяльність”, – заявив Володимир Путін.

В Україні нібито було знайдено підтвердження того, що ці біолабораторії збирають біоматеріали та вивчають можливість створення біологічної зброї.

Під час мітингів у Казахстані, які пройшли на початку січня 2022 року, ОДКБ нібито “врятував країну від захоплення влади екстремістами”.

Восени 2022 року буде проведено спільні військові навчання військ ОДКБ. За словами Путіна, кількість їх розширюватиметься. Досвідом ділитимуться здебільшого військові, які брали участь у війні в Україні. Нагадаємо, що, за даними Генштабу ЗСУ, на ранок 16 травня в Україні вбито 27 700 окупантів. Кількість втрат до осені 2022 може істотно збільшитися, тому обмін досвіду варто поставити під велике питання.

Читайте також  Двоє українців "зламали" 63 тисячі акаунтів Facebook

Не обійшлось і без згадки про пам’ять Дня перемоги.

“Ми маємо захищати пам’ять про велику Перемогу. Це важливо, коли в інших країнах зносять пам’ятники, забороняють покладати квіти, перекреслюють подвиги”, – повідомив президент РФ.

“Нацизм в Україні” теж не оминули. Путін, як і раніше, вважає, що в Україні “давно заплющують очі на розгул нацизму”. Особливо це робить Захід, де й поготів “сплеск скаженої русофобії”.

Зі Швецією та Фінляндії у Росії проблем немає, підкреслив Путін. Але розширення військової структури з їхньої території викличе реакцію з боку РФ.

Скандальними заявами відзначився не лише Путін, а й самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко.

За його словами, не лише Росія має боротися із розширенням НАТО. А країнам ОДКБ варто було б виступати єдиним фронтом. Президент Білорусі сподівався, що Захід піде на переговори з Росією, але цього не сталося, що дуже здивувало Лукашенка.

Крім того, на думку білоруського диктатора, Захід “накачує” Україну зброєю спеціально для того, щоб послабити Росію.

“Для цього (продовження конфлікту прим. ред.) Україну продовжують накачувати зброєю. Цілі зрозумілі – максимально послабити Росії, утопивши її в цій війні. А може зробити так, щоб спалахнуло ширше. Якщо задум такий – відсидітися ні в кого не вийде. “Найнебезпечніша тенденція сьогодні в Україні – розчленування України. Уже створено тисячні підрозділи, щоб під виглядом миротворців зайти в Україну та захистити її”, – заявив Лукашенко.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.