Розвідники викликали «вогонь на себе», щоб знищити базу окупантів

Про бойову вилазку, внаслідок якої знищено базу окупантів, розповіла пресслужба 80-ї окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗСУ 12 травня.

Два розвідники з псевдо «Тєхнарь» і «Малий» провели розвідку для виявлення спостережних постів ворога та місце їх базування.

Розвідники виявили, що спостережний пункт в лісопосадці, але вирішили, що інформації не достатньо. Обійшовши ворога, вони побачили ферму і вартового біля неї. Довго не думали: вартового «зняли» і обстежили ферму, де виявили бронемашину та штаб окупантів.

Щоб безпечно відійти, десантники кинули у двір ферми кілька ручних гранат. Окупанти запанікували.

“Окупанти, вирішивши, що на них напала потужна ДРГ ЗСУ, відкрили хаотичний, неприцільнй вогонь. Скориставшись цією метушнею, “ДРГ”, у складі всього лише двох чоловік, яких не зачепили ворожі кулі, без перешкод відійшли в сторону, заховались у “зеленці”, де продовжували вести спостереження за противником”, – інформують у бригаді.

Потім розвідники передали в штаб координати ферми – для того, щоб по ній був нанесений артилерійський удар.

“Знаходились хлопці у всього в 100 метрах від скупчення ворога. Тому, повідомляючи про локацію окупантів, розвідники, фактично викликали арт. вогонь на себе. Є така фраза, знайома з фільмів про Другу Світову: “Викликаю вогонь на себе”. Власне, приблизно так і робили наші десантники вже у цій війні. Щоб зважитися на таке, треба мати неабияку мужність, твердість, мотивованість”, – акцентують у військовій частині.

Задум був вдалим: розвідка та артилерія спрацювали ідеально.

“Артилеристи ДШВ ЗСУ, отримавши координати, потужним вогнем своїх гармат відправили всіх російських солдат, що знаходились на тій фермі – приблизно 30 чоловік – в компанію до екіпажа крейсера “Москва”, заодно знищивши кілька одиниць ворожої бронетехніки”, – кажуть у військовій частині.

Читайте також  "Повістки почали виписувати там, де чоловіки не сподівалися": мобілізація охопить ще більше людей, їх призвуть з 1 лютого

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.