Трaгeдiя у Волновасі: російський військовий рoзстрiляв родину з 9 дорослих та дітей

Членів родини розстріляли через те, що вони нібито відмовилися віддати свій будинок кадирівцям.

У тимчасово окупованому місті Волноваха Донецької області російський окупант розстріляв родину із дев’яти членів, серед них двоє дітей.

Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

“Російський військовий розстріляв прямо в будинку дев’ять людей. У тому числі дівчинку – ученицю 4 класу”, – написав він у телеграм.
Андрющенко опублікував фото батьків дівчинки, яких теж було розстріляно.

За слова радника мера Маріуполя, членів родини розстріляли через те, що вони нібито відмовилися віддати свій будинок кадирівцям. Він додав, що інформацію підтвердили партнери з інформаційного спротиву у Волновасі, яку росіяни окупували та зруйнували 11 березня 2022 року.

“Це найбільше та найгучніший злочин окупантів після окупації, який вже намагаються приховати”, – наголосив Андрющенко.
Згодом російське видання ASTRA також повідомило про вбивство членів родини. Як стверджують місцеві жителі, сусіди та родичі вбитих, розстріл скоїв російський військовослужбовець.

«За попередніми даними, окупанти позбавили життя цілу сім’ю Капканець, які святкували день народження та відмовилися віддавати власне житло чеченським окупантам», – заявив уповноважений Верховної Ради Дмитро Лубінець 29 жовтня.

Донецький журналіст Денис Казанський також підтвердив інформацію та опублікував подробиці, які розповіли місцеві жителі у тамтешніх телеграм-каналах, з яких стало відоме прізвище родини – Горкун.

“Розстріляли 9 людей. Серед них Горкун Наташа та її двоє маленьких дітей. Її чоловік скандалив із чеченцем. І коли у них було застілля, він розстріляв усіх, хто був у будинку, в тому числі і дітей до 10 років”.- йдеться у коментарі місцевого жителя.
Ще один сусід додав, що будинок окупанти залили водою, аби приховати докази вбивства.

Читайте також  Новина, що сколихнула Україну: Зaгuнув старший сержант з Івано-Франківщини на полігоні

“Вчора їх почали шукати родичі, викликали поліцію, розкрили хату, а всі вони вбиті”, – додають очевидці та близькі родини.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.