Багатодітна сім’я з 11 дітьми знайшла притулок в Івано-Франківському монастирі

Олена та Валерій з Харкова, втікаючи від обстрілів, переїхали до греко-католицького монастиря Святого Йосифа в Івано-Франківську.

Особливу родину Олени Шелупет та її чоловіка Валерія з одинадцятьма усиновленими дітьми, гостинно зустріли разом із багатьма іншими переселенцями. Їм від 6 до 17 років, четверо з них — з інвалідністю, пише “Галицький кореспондент” з посиланням на пресслужбу Секретаріату Синоду Єпископів УГКЦ.

«Ми тричі намагалися виїхати з Харкова, але спочатку не вдалося через безперервні бомбардування», — розповідає нам Олена з усмішкою, яка майже відразу змінюється розчуленням, її обличчя та очі червоніють. — У перші моменти атак ми не розуміли, що відбувається».

Вони з чоловіком не могли повірити, що в Харкові їх справді здивувала війна. Це вони вже бачили у 2014 році у Слов’янську, рідному місті на Донбасі.

З 2006 року, року першого усиновлення, за підтримки української держави через дім Олени та Валерія пройшла двадцять одна дитина, десятеро з яких нині повнолітні. Двоє зараз входять до складу Збройних сил Київської області.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.