Льовочкін, Бойко, Шуфрич — тепер їхня банда має нову назву. Як заборонена ОПЗЖ стала “Платформою за життя і мир”

У Верховній Раді створили депутатську групу – до неї увійшли політики, які не приховували своєї любові до росії.

Депутати із забороненої на час воєнного стану партії “Опозиційна платформа — За життя” об’єдналися у групі “Платформа за життя і мир”. До її складу ввійшли 24 нардепи, серед яких політики із проросійськими поглядами.

“Після заяви РНБО про призупинення діяльності 11 партій, серед яких була й ОПЗЖ, депутати опинилися у статусі позафракційних та позапартійних. Тому, згідно із законодавством, вони мали право створювати нові фракції і групи, — каже Станіслав Желіховський, кандидат політичних наук, провідний фахівець Дипломатичної академії України імені Геннадія Удовенка при МЗС. — У Верховній Раді 9-го скликання “Опозиційна платформа — За життя” налічувала 43 представники. З них 24 нардепи приєдналися до новоствореної групи”.

“Цю групу негласно очолили Сергій Льовочкін і Юрій Бойко, — додає політичний експерт Олександр Леонов. — ОПЗЖ не була однорідним організмом — до неї входили дві великі фракції: Медведчука і Льовочкіна. У першого були проблеми з владою, а у другого все було добре. І той факт, що медіагрупа, яка належить депутатові Сергію Льовочкіну, бере участь у єдиному мовленні, свідчить про те, що у новоствореної групи не буде жодних проблем”.

— Хто увійшов до складу “Платформи за життя і мир”?

С. Желіховський:

— Сергій Льовочкін та його сестра Юлія, Григорій Суркіс і Нестор Шуфрич, який, до слова, заперечував присутність росії на Донбасі і називав війну в Україні громадянською. Проте найвідомішим серед учасників є очільник цієї групи — Юрій Бойко. Він один із головних символів корупції домайданівської епохи.

О. Леонов:

Читайте також  Саме зрадники-депутати з ОПЗЖ були інформаторами, допомогли росіянам швидко паралізувати місто та створити гуманітарну катастрофу

— Серед членів — Василь Німченко, депутат з явно вираженими проросійськими поглядами; Олег Волошин, який ще на початку повномасштабної війни опинився в білорусі.

— Чого чекати від об’єднання проросійськи налаштованих колишніх представників ОПЗЖ?

О. Леонов:

— Наразі великим важелем впливу є наявність медійного інструменту — холдингу, який контролюють Дмитро Фірташ та Сергій Льовочкін (йдеться, зокрема, про телеканал “Iнтер”. — Ред.).

Хотілося б, щоб партії такого штибу пішли з України назавжди. Проте практика з Партією регіонів показує, що з відходом у небуття однієї одіозної політичної групи постає нова, яка успадковує “напрацювання” попередньої.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.