Яку “перемогу” окупаційні війська планують відсвяткувати 9 травня. Пояснив речник Міністерства оборони

Речник Міністерства оборони України, полковник Олександр Мотузяник пояснив, яку саме “перемогу” планують відсвяткувати окупанти 9 травня.

За його словами російська армія хоче вийти на адміністративні межі Донецької та Луганської областей, а також втримати «сухопутний коридор» до окупованого Криму.

«Зараз їхня мета цілком зрозуміла: відтіснити українські сили за адміністративні межі Донеччини і Луганщини та втримати «сухопутний коридор» до тимчасово окупованого Криму. Саме таку «перемогу» їхня влада і намагатиметься «продати» своєму суспільству. Але Росія точно не обмежиться виключно цим», – заявив Мотузяник.
Як зазначив полковник, надалі окупанти будуть розвинути наступ і в інших областях.

Цілком можливо, що на Херсонщині, аби захопити якомога більше територій. Зараз ворог готується до цього, збирає сили та закріплюється на ділянках, які він вже окупував. Однак це залежатиме від результатів бойових дій в Донецькій і Луганській областях.

Також речник Міністерства Олександр Мотузяник підтвердив, що окупанти намагатимуться оточити українське військове угруповання в зоні ООС.

«Це така тактика російської армії – повне або часткове оточення підрозділів на основних напрямках, сковування сил, перекриття можливих шляхів логістичного забезпечення і подальший розгром. Вони полюбляють звітувати про утворення так званих «котлів». Наше завдання – цього не допустити», – зазначив спікер Міноборони.

Миру нам усім!

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.