Німеччина порушила 140 справ через схвалення війни в Україні

Правоохоронні органи Німеччині порушили близько 140 справ через випадки підтримки російської агресії проти України, значна частина цих порушень пов’язана із використанням літери “Z”.

Про це повідомили у відповідь на запит редакційної мережі Zeit до Міністерств внутрішніх справ та юстиції Німеччини, а також до державних управлінь карного розшуку федеральних земель. Справи датуються з 24 лютого — дня, коли росія напала на Україну.

“Порушення часто пов’язані із застосуванням символу Z, використовуваного, серед іншого, російською армією для позначення своїх танків та транспортних засобів. Цей знак також використовується за межами зони бойових дій, щоб символізувати підтримку російської війни в Україні”, — зазначає видання.
У деяких федеральних землях Німеччини, включно із Нижньою Саксонією, Баварією та Берліном, публічне використання символу, наприклад, на демонстраціях, є караним правопорушенням. Підставою цього є пункт 140 номер два Кримінального кодексу країни.

Відповідно до цього карається поведінка, яка розуміється як публічне схвалення агресивних воєн і здатна порушити суспільний лад.

Фото: скрін.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.