Причин кілька: командир добробату “Свобода” сказав, чому ворог може зволікати з наступом на Донбас

Командир Добровольчого формування “Свобода” ТРО Києва Петро Кузик пояснив, чому Кремль не поспішає розпочинати новий наступ на сході України. За його словами, причин може бути декілька.

Про це він розказав в ефірі телеканалу “Еспресо”. На його думку, головна причина “відстрочки” – провал Росії у першій фазі війни, коли анонсований пропагандистами бліцкриг не вдався. “Але ми не повинні недооцінювати ворога, який зараз аналізує та з нуля починає вивчати збройні сили України”, – підкреслює Кузик.

Також важливим фактором виступають негативні процеси розпаду всередині армії РФ. Підтвердженням цього слугують трофейні документи, де стоїть штамп “за ухилення від обов’язків воєнної служби шляхом відмови від виконання бойових задач в ході проведення спеціальної воєнної операції”. Командир зазначає, що воєнні Кремля наразі деморалізовані, тому намагаються ухилитися від участі у війні. “Явище дезертирства стало настільки масовим в кожній частині, що ввели новий штамп!” – коментує Кузик.

При цьому він стверджує, що бойові дії на Сході тривають і ворог ще взмозі наносити удари. “Дійсно орки відмовляються цілими підрозділами воювати, однак ще недостатньо критична маса вбитих окупантів і боєприпасів в них, на жаль, вистачає”, – засвідчує командир. За його словами, ворог переважно використовує на цьому напрямку артилерію, Проте, на думку Кузика, основні бої ще попереду.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.