РФ перекидає війська і техніку з центральної частини Білорусі до українського кордону (ВІДЕО)

В Мережі з’явилося відео, як росіяни перевозять танки, вантажівки та свій особовий склад залізницею.

РФ розпочала перекидати на південь Білорусі техніку, яку раніше привезли на полігони з російськими мобілізованими.

Про це пише моніторингова група “Беларускі Гаюн”.

За інформацією моніторингової групи, упродовж сьогоднішнього дня, 20 грудня, російські окупанти перевозять танки, вантажівки та свій особовий склад з білоруських полігонів у північній та центральній частинах країни, де вони дислокувалися, на південь – ближче до кордону з Україною.


Зазначається, що сьогодні близько 5-ї ранку із залізничної станції Полонка на півночі Брестської області вирушив ешелон з військовою технікою ЗС РФ. Ці російські війська дислокувалися на полігоні “Обуз-Лісновський” (Барановицький р-н, Брестська обл.).

За даними групи, потяг прибув до Лунинця на півдні Брестської області – поблизу кордону з Рівненщиною. Росіяни перевозили 23 танки Т-80, 8 бензовозів, 9 вантажівок (Урали та КамАЗи), 2 пасажирські та 7 вантажних вагонів.

Крім цього, відомо, що вчора, 19 грудня, на залізничній станції Заслонове (Вітебська обл.) здійснювалося навантаження на платформи понад 20 танків і близько 16 Уралів ЗС РФ. Пунктом їхнього призначення, попередньо, є Слуцьк (Мінська обл.), що також значно ближче до кордону з Україною.

Відомо також і про перекидання третього ешелону з російською військовою технікою. Вранці 20 грудня через Шклов (Могилівська обл, Білорусь) пройшов ешелон. На ньому перевозили 20 БМП-2, 3 бензовози, 7 Уралів, мобільний пункт управління зв’язковий (МПУС-К) на базі КамАЗ, 4 пасажирські та 3 вантажні вагони.

Ешелон прибув до міста Калінковичі неподалік Мозира, що біля кордону з Житомирщиною. В моніторинговій групі припускають, що потяг продовжить рух ще південніше.

“Беларускі Гаюн” припускає, що:

або російську техніку з полігонів у північній і центральній частині країни починають перевозити до прикордоння;
або техніку везуть на чергові спільні навчання білоруських і російських військ десь поблизу кордону з Україною.
Зазначається, що кількість техніки, яку зараз перекидають у прикордонні, є невеликою і її недостатньо для жодних наступальних дій.

Читайте також  Мамо, нам треба у підвал: Олена Зеленська розповіла, як живе з дітьми під час війни. Перша леді України дала нове інтерв’ю

Загроза з Білорусі: що відомо
Нагадаємо, що 19 грудня вперше від 2019 року російський диктатор Путін приїхав з візитом до Мінська.

В офіційних заявах йшлося про те, що диктатори нібито обговорили економічну співпрацю, а Лукашенко заявив про “необхідність діалогу із Заходом”.

ТСН.ua зібрав подробиці переговорів Путіна і Лукашенка і розповів, що залишилося “за кадром” зустрічі.

Політолог Євген Магда вважає, що мета візиту Путіна до Білорусі набагато ширша, ніж розмови про участь білоруських військ у війні.

У ГУР України сподіваються, що “інстинкт самозбереження” у Лукашенка буде зберігатися і він не піддасться на погрози Путіна щодо вторгнення до України.

Секретар РНБО Олексій Данілов запевнив, що Україна готова до сценарію безпосереднього втручання Білорусі у війну.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.