Сенатор із США побував у Бучі та закликав дати Україні смерtоноснy зброю для перемоги над РФ

Сенатор США від штату Монтана Стів Дейнс та членкиня Палати представників від Індіани Вікторія Спартц відвідали міста Буча та Бородянка у Київській області. Ці населені пункти найбільше постраждали від звірств російських окупантів.

Про це повідомляє американське видання The New York Times. Як зазначається, Дейнс та Спартц стали першими американськими політиками, які прибули до України після початку російського вторгнення. Їх запросила українська влада.

Вони на власні очі побачили руйнування, що залишилися після російської армії, залишки ворожої техніки, тіла вбитих українців у братських могилах. Зокрема, вони спостерігали за ексгумацією братської могили в Бучі, де після відступу російських військ на вулицях було виявлено сотні тіл мирних жителів, багато хто був із зав’язаними руками.

“Сподіваюся, що наш візит підштовхне до візиту в Україну більше американських офіційних осіб та лідерів”, – сказав Дейнс.

Спартц додала, що вважає за важливе показати українцям, що США їх підтримують. Сенатори заявили, що підтримують двопартійні зусилля в Конгресі, спрямовані на підштовхнення адміністрації американського президента Джо Байдена до швидшої доставки зброї українській армії.

“Ми повинні надати летальну допомогу, необхідну Україні для перемоги у цій війні. Гуманітарна криза не закінчиться, доки не закінчиться війна. А війна не закінчиться, доки українці не переможуть”, – сказав Дейнс.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.