РФ перекидає в Україну “добровольців”, окупанти частково блокують Харків і завдають ударів по Маріуполю – Генштаб

Збройні сили України напередодні відбили шість атак окупантів на Донеччині й Луганщині, знищивши три ворожі артилерійські системи й дві машини. Повітряні сили збили російський літак Су-25, наголошуючи, що противник суттєво зменшив використання авіації у зв’язку з погодними умовами.

Разом із тим загарбники блокують Харків і завдають ударів по Маріуполю, а також продовжують перекидання сотень так званих добровольців. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ в зведенні щодо російського вторгнення станом на ранок 13 квітня (щоб переглянути фото, доскрольте новину до кінця).

Зазначається, що на 49-ту добу війни ворог не перестає завдавати ракетно-бомбових ударів по об’єктах цивільної інфраструктури у Харківській та Запорізькій областях. Активно веде повітряну розвідку.

До 26 квітня РФ ввела в прикордонних з нашою державою районах і на тимчасово окупованій території Криму “жовтий рівень терористичної загрози”. Такі заходи проводяться, ймовірно, з метою організації переміщення військової техніки, озброєння й особового складу в Україну.

Продовжують загарбники й перекидання “добровольців”. За наявною інформацією, у Ленінградській області РФ сформовано батальйон чисельністю близько 400 осіб. До нього увійшли винятково ті військовослужбовці, які мають бойовий досвід. Направили нових окупантів в Україну для посилення одного з підрозділів 42-ї мотострілецької дивізії 58-ї загальновійськової путінської армії.

Водночас на Сіверському напрямку не виключається утримання в прикордонних із Україною районах Курської області окремих підрозділів для проведення демонстраційних дій із метою сковування українських Сил оборони.

На Слобожанському напрямку тривають часткове блокування й артилерійські обстріли Харкова. На деяких тимчасово зайнятих територіях окупанти вдаються до формування підрозділів “народної міліції”.

На Донецькому й Таврійському напрямках противник продовжував завдавати авіаційних ударів по Маріуполю. Наступ веде в районі металургійного комплексу “Азовсталь” та морського порту.

Читайте також  "Завжди мріяла про принцесу з карими очима": Все, що відомо про маму і донечку, які потрапили під ракетний удар у Вінниці

На Південнобузькому напрямку ворог намагається оволодіти окремими населеними пунктами, але успіху не має.

“Віримо у Збройні Сили України! Разом переможемо! Слава Україні!” – наголосили в Генеральному штабі ЗСУ.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.