Військовий молитовник: як звертатися до Господа різного роду військ

Україна переживає лихоліття. Кожен поважаючий себе громадянин взяв у руки зброю та став на захист рідної країни від навали російських загарбників. Щоб зберегти життя, воїни споконвіку читали молитву перед боєм.

Кожен військ має свою молитву. Яку треба читати у важкі моменти чи перед боєм. Молитовником воїна поділилися на порталі Синодального управління військового духовенства.

Молитва військовослужбовця повітряних сил
Всемогутній і всехвальний Боже, що розіп’яв, неначе намет, небо, що із хмар собі робиш колісницю та ходиш на крилах вітру. Ми здіймаємося в небесні простори, щоб під гуркіт наших двигунів оспівувати твою славу та велич. Дай нам, Господи, крила орлині та орлиний зір, щоб завжди нести із собою аж до найвіддаленіших кутків світу мир і любов до Батьківщини, до рідних і близьких, друзів і коханих. Вчини, Господи, щоб у часи спокою наші польоти були відважними та завзятими, щоб у часи війни наша сила ставала силою надійного захисту та оборони від усяких ворожих задумів.

Бо ти – Бог, що милує і спасає, і тобі славу возсилаємо, Отцю, і Сину, і Святому Духові, і нині, і повсякчас, і на віки вічні. амінь.

Молитва військовослужбовця військово-морських сил
Всемогутній вічний Боже, Владико небесних просторів і морських безодень, тобі, якому слухняні вітри та потужні хвилі коряться, ми, люди моря та зброї, схиляємо свої голови та возносимо вгору наші серця. Понад шум вод великих і понад могутні морські хвилі могутніший ти, Господи, на висотах! Правицею твоєю захисти нас від усяких задумів лукавого, охорони нас від зла всілякого, будь нам пристановищем з роду в рід, скріпи нашу волю, загартуй наші серця, дай сили й необхідної мудрості завжди сміливо стояти на захисті нашої Батьківщини, наших рідних і друзів. Допомагай нам бути вірними синами та доньками нашого народу і вірними захисниками його честі й добробуту.

У твої руки складаємо все життя наше і тобі славу возсилаємо, Отцю, і Сину, і Святому Духові, нині, і повсякчас, і на віки вічні. Амінь.

Читайте також  Різдво Христове 2022: Сильні молитви про здоров'я та благополуччя

Молитва військовослужбовця сухопутних військ
Всемогутній Боже, вислухай нас, благаємо, коли прибігаємо до тебе, шукаючи твого мудрого проводу керівництва. Дозволь нам із синівською вірністю виконувати свої обов’язки перед рідним народом. Зміцни душі наші відвагою, особливо перед лицем усіляких небезпек. Допомагай нам завжди ходити нашими дорогами з чистим серцем та світлим розумом. зроби з нас безстрашних захисників миру та свободи. Будь з нами в наших пошуках правильних рішень, підтримуй нас у наших невдачах і оберігай нас від гріха гордості в наших успіхах. Перебувай з нами, Господи, щоб ми гідно та з честю могли пройти наш шлях.

Бо ти – Бог, що милує і спасає, і тобі славу возсилаємо, Отцю, і Сину, і Святому Духові, нині, і повсякчас, і на віки вічні. Амінь.

Молитва за капітанів кораблів та подорожуючих на водах
Господи, Спасителю наш, святий Петро за словом Словом Твоїм від берега відплив. Ти втихомирив бурю на морі й учнів своїх від загибелі врятував. Великі-бо діла Твої! Сам ти в човнах плавав, тому прошу, споглянь на капітанів і моряків та тих, що на водах перебувають. Захисти їх від штормів та небезпек усіх. Чувай над вправністю їхньою у керуванні кораблем. Вбережи від зла усякого тих, що на водах перебувають, і вчини, щоб усі щасливо до берега дісталися. В ім’я Отця, і Сина, і Святого Духа. Амінь.

Молитва військового водія
Всемогутній вічний Боже, Творче(Сотворителю) простору і часу, у своїй доброті вислухай, благаю, мою щиру молитву. Поблагослови мене на віддану службу нашим братам і сестрам, щоб я завжди встигав туди, де найбільше потребують допомоги. Даруй, щоб у моєму серці палко горіло полум’я любові до Батьківщини та до всіх моїх рідних і близьких. Проведи мене своєю правицею дорогами життя, охорони мене від усякого зла, скеровуй усі мої шляхи в напрямку твого Царства миру та справедливості.

Читайте також  Найсильніші молитви за дітей та їх здоров’я. Помоліться сьогодні

Бо ти, Боже, − дорога, правда й життя, і Тобі славу возсилаємо, Отцю, і Сину, і Святому Духові, нині, і повсякчас, і на віки вічні. Амінь.

Молитва артилериста
До тебе, всемогутній вічний Боже, сотворителю неба і землі, я смиренно підношу моє серце. Благаю тебе, Владико, скріпи серце моє, щоб було воно міцним, як міць наших гармат, щоб руки мої були сильними, як грізна потуга наших батарей.

Дозволь, щоб у час бою душі наших праведних спочилих оточували нас своєю присутністю, і запали в серці моєму чисте полум’я, що просвітлювало б глибину мого духу та сповнювало б мене щирою радістю жертовності та посвяти у справі захисту рідного народу. Заступи, спаси, помилуй і охорони, Боже, мою сім’ю, моїх рідних і друзів, увесь наш народ і нашу Батьківщину.

Бо ти – Бог, що милує і спасає, і тобі славу підносимо(возсилаємо), Отцю, і Сину, і Святому Духові, нині, і повсякчас, і на віки вічні. Амінь.

Молитва десантника
Всемогутній вічний Боже, Сотворителю неба і землі, поглянь милостивим оком на нас, твоїх вірних синів і доньок, що, виконуючи наш обов’язок, поринаємо в небесну блакить. Пошли, молимо, святого архистратига Михаїла, провідника твого ангельського воїнства, щоб був нам опікуном і охоронцем. Наповнюй, Господи, простір наших куполів і неси нас на крилах твого вітру. Могутньою твоєю десницею оберігай нас у повітрі та підтримуй під час приземлення. Даруй, щоб віра наша завжди залишалася світлою, як світлість наших куполів, а наша мужність нехай залишається такою ж неприборканою, як вітер, що їх несе по небу. Складаємо наше життя в руки твої, Господи. Будь нам ласкавим пристановищем по всі дні життя нашого.

Бо твоя є влада, і твоє є Царство, і сила, і слава Отця, і Сина, і Святого Духа, нині, і повсякчас, і на віки вічні. Амінь.

Читайте також  Третій Майдан чи кремлівський план: в Києві сьогодні одразу десяток протестів

Молитва зв’язківця
Всемогутній Боже, ти, що своєю незбагненною мудрістю та любов’ю керуєш Всесвітом, вислухай смиренну молитву нашу та будь милостивий до нас. Дай нам вірно служити Батьківщині, завжди залишаючись благовісниками надії та радості, знаряддям миру і любові. Повсякчасно захищай нас від усякого зла та небезпек. Благослови миром глибоким наші родини та всіх наших друзів. Будь нам завжди прибіжищем і скелею нашого спасіння.

Бо ти святий, Боже наш, і тобі славу возсилаємо, отцю, і сину, і святому Духові, нині, і повсякчас, і на віки вічні. Амінь.

Молитва танкіста
До тебе, всемогутній Боже, Владико неба і землі, возсилаємо наші смиренні молитви. Господи Вседержителю, ти, якого слухаються сонце палаюче та небесні простори, могутні вітри та морські безодні, благослови нас на віддану службу рідному народові, щоб ми грізною нашою бронею захищали рідних і близьких, щоб вогнем і сталлю стояли на варті миру та спокою нашої Вітчизни, відганяючи від її кордонів усякий лихий задум. Боже слави, благослови нас і нашу Батьківщину, благослови та захисти всіх, хто дорогий нашим серцям. У руки твої складаємо життя наше, бо ти милуєш і любиш людей, і тобі славу возсилаємо, Отцю, і Сину, і Святому Духові, і нині, і повсякчас, і на віки вічні. Амінь.

Молитва прикордонника
Боже, Сотворителю(творче) Всесвіту, що прокладаєш межі морем та визначаєш земні рубежі, споглянь своїм всемилостивим оком на мене, твого смиренного слугу, та обдаруй моє життя щедрістю твоєї милостивої присутності. Дай сили та завзяття боронити цілісність моєї Батьківщини, чистим і жертовним серцем несучи вірну службу рідному народові. Оберігай мене від усякого зла душевного та тілесного, обдаруй здоров’ям і миром, дозволь завжди та в усякому місці щиро прославляти твоє пресвяте та величне ім’я Отця, і Сина, і Святого Духа. Амінь.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.