Вихователька з Чернігова врятувала 30 дітей: просиділа з ними в підвалі кілька тижнів

Вихователька Наталія Пісоцька з Чернігова врятувала 30 дітей з дитячого притулку. Вона просиділа з ними в підвалі кілька тижнів, а потім вивезла в безпечне місце в Івано-Франківську.

Про цю історію розповіла директор Седнівської гімназії Тетяна Ясочко для УНІАН.

“Ніхто не знає, але вона майже місяць прожила з вихованцями в підвалі… відмовилися всі, тому що звичайно ситуація складна… Ця людина рятувала дітей, коли двічі потрапили до притулку, ховала в келіях церкви… Діти молили не кидати їх і не йти додому, і Наталія Іванівна забрала своїх дітей і весь воєнний час жила з ними, годувала і дбала, до речі, молодшому хлопчикові – 3,5 рочки”, – розповіла Ясочко.

Вона додала, що вихователька – жінка з великим серцем і доброю душею. Вона взяла на себе відповідальність і вивезла всіх дітей в безпечне місце. Організувати безпечний гуманітарний коридор було неможливо, тому дітей вивозили власними силами.

Зараз всі малюки в безпеці, їх прийняли в Івано-Франківській області.

“Я пишаюся нею! І дуже хочу, щоб керівництво звернуло увагу та обов’язково відзначило цю святу людину за її відданість, сміливість і героїзм!”- зазначила Ясочко, яка перебувала з Пісоцькою в бомбосховищі.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.