Супречка навколо українських телеканалів: Зеленський підписав указ про єдине мовлення на всіх каналах

Супречка навколо українських телеканалів: Зеленський підписав указ про єдине мовлення на всіх каналах. У Порошенка обурюються тим, що не всім каналам надали право мовлення: ось яким – так, а яким – ні. “Вибачте, але я залишилася у Києві, бо хочу жити у демократичній країні, у якій існує свобода слова”

Супречка навколо українських телеканалів: підписано указ про єдине мовлення на всіх каналах. У Порошенка обурюються тим, що не всім каналам надали право мовлення: ось яким сказано – так, а яким – ні.

Отже, деталі.

Справа в т му, що президент Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України “Щодо реалізації єдиної інформаційної політики в умовах воєнного стану”.
Відповідно до указу президента, в умовах воєнного стану забезпечується об’єднання усіх загальнонаціональних телеканалів на єдиній інформаційній платформі стратегічної комунікації – цілодобовому марафоні “Єдині новини #UАразом”.

У свою чергу, депутат фракції “ЄС” Микола Княжицький розкритикував такий указ президента, заявивши, що це рішення є незаконним.

– В ефірі мають право мовити лише “Інтер”, Плюси, “Україна” і ICTV, які роблять спільний марафон. Вороги у владі штовхають президента не на боротьбу з Росією 24, яку включили у Мелітополі, а на боротьбу з українськими патріотичними каналами, які на відміну від “Інтера”, не підтримували ОПЗЖ і не прославляли агресора. Це незаконно і несправедливо”, заявив Княжицький.

Але радник голови ОПУ Михайло Подоляк в розмові з виданням УП запевнив, що указ президента не передбачає закриття будь-яких телеканалів.

– Мова йде тільки про необхідність підключення до єдиного загальнонаціонального телемарафону – повністю або частково. Але в каналів є певна творча свобода. Інша річ, що під час повноцінної війни має бути більш-менш єдина інформаційна політика в телепросторі, – прокоментував Подоляк.

Читайте також  «Делайте что хатите, я спєциально нє буду гаваріть на украiнскам»: Переселенка, обурилася через ставлення львів’ян (відео)

Багато людей, зокрема журналістів, незадоводені тим, що до єдиного марафону не включено канал “Еспресо”, “5 канал” тощо.
– Тобто Інтеру, який роками транслював побєдобєсіє можна працювати, Раді, де працюють ведучі заборонених медведчуківських каналів можна працювати, а телеканал Еспресо не може працювати? До єдиного мовника ніхто нас не запрошує. Вибачте, але я залишилася у Києві, бо хочу жити у демократичній країні, у якій існує свобода слова. Що далі? Заборонимо в Україні Фейсбук та Інстаграм? – прокоментувала ситуацію на своїй сторінці у Фейсбук журналістка і телеведуча каналу “Еспресо” Тетяна Літвінова.

Джерела: Сайт ОПУ, член фракції “Європейська солідарність” Микола Княжицький у Facebook, який є засновником каналу “Еспресо”, коментар радника голови ОПУ Михайла Подоляка для видання УП, Тетяна Літвінова у Фейсбук.

Слава Україні!

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.