Науково доведено: жінки розумніші за чоловіків

Оприлюднено цікаві дослідження, які стосуються представниць прекрасної статі. Виявляється, жінки розумніші за чоловіків!

Вперше за останні 100 років вчені визнали, що жінки розумніші за чоловіків.

«За останні сто років рівень інтелекту чоловіків та жінок стабільно зростає, але жінки прогресують швидше. Це наслідок сучасного життя»,

— стверджує всесвітньо відомий професор з Університету Отаго в Новій Зеландії Джеймс Флінн.

Вчені різних країн нарахували понад 40 відмінностей між чоловіком та жінкою. Мова, звичайно ж, не про зовнішність, а насамперед про відмінність мозку.

Наприклад, достеменно відомо, що загалом у людини активно працює лише 5% клітин мозку. Але у жінок переважно «активізується» до 7% таких клітин, тоді як у чоловіків лише 4-5%. До того ж у представниць прекрасної статі краще розвинена права півкуля головного мозку. Тому їм краще дається вивчення іноземних мов. З цієї причини жінки більш емоційні…

Крім того, головна особливість жіночого мозку – розвинена інтуїція. Саме завдяки їй жінки знаходять рішення у випадках, в яких чоловічий розум – безсилий. Вони можуть читати невербальні сигнали іншої людини та природи, тобто мають так зване шосте чуття.

Жінки мають вроджену здатність помічати та розшифровувати найдрібніші деталі, вони читають по очах – буквально. Особливо добре інтуїція розвинена у матерів, адже протягом перших років життя вони орієнтуються лише на безсловесні сигнали малюка.

І якщо сильна стать схильна до узагальнень, слабка – до аналізу. Жінка завжди помічає глибину, сутність події, а чоловік її фіксує, бо мозок працює технічно. І саме завдяки цим відмінностям ми так чудово доповнюємо одне одного.

У представниць прекрасної статі, скажімо, від природи загалом сильніша імунна система. Тому вони стійкіші до різних недуг, зокрема інфекційних. Хоча, до речі, народження дитини може послаблювати жіночий імунітет.

Читайте також  Bcí як օднa жíнки, бíжeнкu, якí вepтaютcья нaзaд в Укpaїнy пíдтвepджyюmь օднy дyжe вaжливy píч, щօ…

За статистикою, тривалість життя жінок майже в усіх країнах більша, ніж чоловіків. Це представниці прекрасної статі повинні дякувати естрогену – гормону, який благотворно впливає на обмін речовин і захищає їх організм від різних несприятливих умов. Також втрата невеликої кількості крові щомісяця позитивно впливає на функцію кісткового мозку у жінок.

А ось чоловічий гормон, тестостерон, «винний» у тому, що після стресових ситуацій у представників сильної статі швидше згортається кров, що часто є причиною утворення згустків та тромбів у судинах. Як результат, їх найчастіше вражають інфаркти та інсульти.

І ще одне. Напевно, всім відомо, що статева хромосома чоловіків складається з Х-хромосоми та У-хромосоми. А жіноча – із двох Х-хромосом. Більшість “шкідливих” генів зосереджені власне в У-хромосомі, тому вони найчастіше виявляються у чоловіків. Зокрема, це гени, що викликають прискорене старіння, розвиток різноманітних хвороб, ранню смерть і навіть облисіння.

У жінок швидше старіє репродуктивна система, кісткова та шкіра. А ось імунітет, серцево-судинна система, навпаки, повільніша, ніж у чоловіків.

Цікаво також, що у шлунку чоловіка є більше ферментів, які відповідають за розщеплення алкоголю, ніж у жіночому. Тому чоловіки багато п’ють і повільніше п’яніють. Є така особливість чоловічого організму – у сильної статі температура тіла вища на 0.2 градуси ніж у жінок. Взагалі, тут багато чого також залежить від генетики. Але цим можна пояснити, чому чоловіки менше мерзнуть.

До речі, серця чоловіка та жінки теж б’ються по-різному. Якщо серце чоловіка «стукає» 70 разів на хвилину, то жіноче, буває, і 85. А все тому, що жінки менш треновані.

А ЧИ ЗНАЄТЕ ВИ ЩО:

нюх у жінок на 20% розвинений краще завдяки активності жіночих статевих гормонів естрогенів;
у жінок аж у шість разів краще з музичним слухом, ніж у чоловіків;
жіночий організм вимагає сну на годину більше ніж чоловічий;
щодня чоловік вимовляє у середньому 7000 слів, а жінка – утричі більше. Виявляється, у жінок голосові зв’язки коротші і їм легше говорити.

Читайте також  Власник ресторану збанкрутував і вирішив свій заклад на продати, поки він його продавав то вирішив пусти до нього бездомну жінку пожити..

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.