В Україну прийдуть смерчі, грози, град та сніг: прогноз на всю весну від народного синоптика

Українцям пообіцяли майже літню погоду у квітні, похолодання наприкінці весни та травневі смерчі.

Про це повідомив сайт “Телеграф”, посилаючись на прогноз народного синоптика Станіслава Щедріна.

До кінця лютого в країну вже не повернуться зимові холоди та сніг, але в березні ще можливе похолодання. А ось справжнє весняне тепло нагряне до України у квітні.

Так, в останні дні зими стовпчики термометрів коливатимуться в межах від -4 до +5 градусів уночі та на рівні 5-10 градусів вдень. І лише на півночі України буде прохолодніше: синоптик прогнозує від +2 до -7 градусів.

З 16 березня, прогнозує Щедрін, очікується похолодання з дощами та навіть мокрим снігом. 19-20 березня в Україну знову повернеться потепління та сонячна погода. Ця синоптична ситуація, за прогнозом, протримається до кінця березня.

На початку квітня до країни повернеться похолодання до +6-12 градусів вдень та до +2-4 градусів у нічний час. Також по всій Україні крім півдня можливі невеликі заморозки до 0-3 градусів. Але вже з 5 квітня до середини третьої декади квітня у всіх регіонах України може нарешті потепліти. Щедрін обіцяє вже майже літню погоду до +18 градусів, а на півдні та заході – до 20-24 градусів тепла. Разом із теплом у країну прийдуть сильні зливи з грозами та шквалами. З 25 по 30 квітня знову повернеться хвиля похолодання, але без серйозних опадів. За словами синоптика, весь квітень на території України супроводжуватиметься поривчастими вітрами.

А ось останній місяць весни буде, за прогнозом народного синоптика, переважно теплим. Водночас українців попередили про небезпечні погодні явища. Це сильні зливи, сильні грози, град, шквали і навіть смерчі.

Читайте також  Погода готує нещадний удар: насуваються люті морози — які області найбільшої небезпеки

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.