Штормитиме 5 днів: Землю накриє потужна магнітна буря, названі дати

Кінець лютого відзначиться підвищеною сонячною активністю, яка може впливати на загальний настрій людини та її самопочуття. Магнітні бурі триватимуть протягом п’яти днів, найсильніша прогнозується 23 лютого.

 Про це повідомляє “Апостроф” з посиланням на сайт Лабораторії рентгенівської астрономії Сонця ФІАН.

Магнітні бурі – це збурення магнітного поля Землі, тривалістю від кількох годин до кількох діб, спричинені спалахами на Сонці. Такі коливання можуть негативно впливати на роботу систем зв’язку та людське здоров’я.

Так, у кінці лютого передбачаються магнітні бурі протягом п’яти днів. Найбільш активний сонячний спалах відбудеться 23 лютого, потужністю у 5 балів. Протягом 20-22, а також 24 лютого, магнітна буря буде слабшою – її сила буде на рівні 4 балів. Наступні збурення магнітного поля відбуватимуться уже в березні.

Вплив магнітних бурь на собі можуть відчути люди похилого віку, ті, хто має хронічні хвороби, а також вагітні жінки. Протягом дня ймовірне виникнення різноманітних симптомів, найпоширенішими із яких є: головний біль, запаморочення, нудота, біль у спині і попереку, підвищений артеріальний тиск, втома, безсоння або сонливість, загострення хронічних захворювань.

Аби максимально знизити вплив магнітних бурь на здоров’я, лікарі рекомендують:
відмовитися від жирної, гострої і смаженої їжі;
їсти більше овочів і риби;
частіше гуляйте пішки на свіжому повітрі;
відмовитися від алкоголю, сигарет, кави та енергетиків – натомість пити багато зеленого чаю;
приймати контрастний душ перед сном;
лягати спати і прокидайтеся в один і той же час.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.