Скільки прикарпатські роботодавці боргують своїм працівникам

Головне управління статистики інформує. Станом на 1 листопада 2016р. заборгованість із виплати заробітної плати становила 5,5 млн.грн, що складає 0,6% фонду оплати праці, нарахованого за жовтень 2016 р.

Порівняно з 1 жовтня 2016р. борг із виплати заробітної плати зменшився на 636,4 тис.грн, або на 10,4%. Погашено заборгованість у Богородчанському, Городенківському, Надвірнянському та Рогатинському районах, зменшення боргу спостерігалося у Тлумацькому (у 5,1 раза) та Косівському (на 4,9%) районах. У м.Коломиї, Калуському та Коломийському районах сума заборгованості із виплати заробітної плати залишилась на рівні 1 жовтня 2016р. У містах Калуші та Івано-Франківську сума боргу збільшилась на 1,2% та 4,1% відповідно.

68127

Основна сума боргу утворена на підприємствах обласного центру (4,5 млн.грн, або 81,8%) та м.Калуша (560,4 тис.грн, або 10,2%).

Станом на 1 листопада 2016р. погашено заборгованість за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів у Богородчанському, Городенківському, Надвірнянському, Рогатинському та Тлумацькому районах.

Відсутня заборгованість із виплати заробітної плати на підприємствах Болехівської, Бурштинської та Яремчанської міських рад, Богородчанського, Верховинського, Галицького, Городенківського, Долинського, Надвірнянського, Рогатинського, Рожнятівського, Снятинського та Тисменицького районів.

У структурі загальної суми заборгованості з виплати заробітної плати в цілому по області на економічно активні підприємства припадає 7,9% суми боргу, водночас у Косівському районі цей показник складає 100%.

На підприємствах, щодо яких реалізовуються процедури відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом, утворено 83,2% від загальної суми заборгованості в області, при цьому у м.Коломиї, Калуському та Коломийському районах – 100%, в обласному центрі – 94,8%.

Вся сума боргу економічно неактивних підприємств (487,8 тис.грн) утворена у м.Калуші (87% у структурі боргу по місту).

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.