“Унікальний біль і жахлива нудота, вірус змінив симптоми і почав вражати зір інфікованого”: медик про штам “Омікрон”

Штам “Омікрон” з величезною швидкістю поширюється Україною та світом, викликаючи жахливі симптоми і ускладнення, медики занепокоєні надзвичайною заразністю нового варіанту вірусу, а також вказують на те, що вкрай багато людей потерпають через вірусну інфекцію вдруге, адже штам “Омікрон” пробиває природній імунітет. У багатьох людей хвороба нагадує звичайну застуду, але існують специфічні симптоми, поява яких може сигналізувати про наближення страшної трагедії.

Як інформує “mind.ua”, дане припущення зробив професор епідеміології Університетського коледжу Лондона Тім Спектор.

Є щонайменше два специфічні прояви, за якими штам “Омікрон” можна з високою ймовірністю відрізнити від звичних вірусів сезонної застуди.

Перший – це підвищена стомлюваність, коли загальне відчуття втоми нерідко супроводжується ще й фізичним болем у м’язах, а в деяких випадках – навіть тимчасовим погіршенням зору та втратою апетиту. У жінок такий прояв хвороби трапляється трохи частіше, ніж у чоловіків (40% проти 32%).

Другий – відчуття запаморочення, яке іноді перетікає у нудоту, а періодично навіть супроводжується короткими періодами непритомності.

Інші поширені симптоми дуже схожі на прояви застуди:

Кашель, нежить або закладений ніс, втома і/або сонливість, біль у горлі, головний біль, м’язовий біль, температура, чхання, знижена чутливість до запахів, знижений апетит, важкість дихання, знижене сприйняття смаків, біль у ділянці черевного пресу.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.