Залізниці бути! Івано-Франківськ та Тернопіль з’єднають залізничною колією через Козову, Підгайці та Галич вже до 2024 року!

На офіційній сторінці Міністерства інфраструктури України в мережі фейсбук повідомили про початок робіт над будівництвом нової залізничної дороги між Тернополем та Івано-Франківськом. Пролягатиме маршрут через Козову—Підгайці—Галич. Наразі очікується рішення Уряду щодо виділення коштів на розробку техніко-економічного обґрунтування проєкту.

Нагадаємо, що раніше про підготовку модернізації залізничної ділянки Тернопіль — Івано-Франківськ повідомляв народний депутат України Володимир Гевко. За його словами, перемовини з Укрзалізницею та Міністерством інфраструктури щодо цього проєкту тривали пів року.

“Разом з міністром інфраструктури Олександром Кубарковим заслухали презентацію проєктного інституту, обговорили можливі варіанти побудови залізничної лінії та ухвалили рішення будувати сучасну електрифіковану залізничну колію. У майбутньому тут буде курсувати поїзд Інтерсіті, сполученням Київ — Івано-Франківськ”, — написав він.

Підтримав депутата і Міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.

“Наша мета — до 2024 року з’єднати усі обласні центри України якісним швидкісними залізничним сполученням. У рамках «Великого будівництва» на залізниці плануємо з’єднати між собою два великих обласних центри: Тернопіль та Івано-Франківськ. Йдеться про відновлення колії на лінії Галич — Підвисоке. Окрім оптимізації маршрутів на заході країни, цей варіант дозволить на 3 години скоротити час поїздки з міст центральної та південної України до Прикарпаття, зокрема і ключових гірських курортів регіону. Будівельні роботи плануємо розпочати на початку наступного року, щоб уже після їх завершення запустити на маршруті Київ — Тернопіль — Івано-Франківськ швидкісний електропоїзд «Інтерсіті+”, — розповів Олександр Кубраков, Міністр інфраструктури України.

Як пролягатиме маршрут?

АТ «Укрзалізниця» та Міністерство інфраструктури України опрацьовують варіант відновлення 29 км колії Галич — Підвисоке (через станції Козову, Підгайці та Галич), вузькоколійна ділянка, яка була демонтована ще у 1944 році.

Завдяки реалізації проєкту, що передбачає відновлення залізничного маршруту між Тернополем та Івано-Франківськом, шлях між обласними центрами скоротиться з нинішніх 283 км до 141 км.

Читайте також  ДТП у Калуші: авто перекинуло через бетонну плиту на дорозі (фото)

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.