Західні області України можуть прийняти мільйони переселенців – Садовий

Західні регіони України, у разі якщо будуть повномасштабні бойові дії, зможуть прийняти мільйони біженців, ресурс Львова – дуже великий.

Про це в інтерв’ю ВВС заявив міський голова Львова Андрій Садовий, передає Укрінформ.

«Ми маємо у Львові орієнтовно 130 тисяч студентів. Багато з них живуть у гуртожитках, хтось винаймає помешкання. Ресурс (для поселення – ред.) у Львові є великим. Але якщо подивитись на ресурс Західної України, то я б сказав, що це мільйони людей, яких ми можемо прийняти. Ми розуміємо, що це наш обов’язок, і ми над цим сьогодні працюємо», – сказав Садовий.

За словами мера, вже наступного тижня відбудеться зустріч з міськими головами Західної України, щоб чітко зрозуміти мінімум і максимум людей, які вони готові прийняти у своїх містах. Окрім того, у Львові створена комісія, яка співпрацює з місцевим самоврядуванням області.

Садовий наголошує, що багато людей сприймають Львів як безпечне місце: у лікарнях запаслися ліками та збільшили банк крові, має майже 6 тис. укриттів, а стратегічні підприємства обладнали дизельними генераторами, цивільне населення навчають самообороні і домедичній допомозі.

«Львів – безпечне місто й завжди буде безпечним, бо ми готуємося до надзвичайних ситуацій. Щодо людей, які можуть приїхати, ми маємо досвід 2014 року. Тоді орієнтовно 10 тис. осіб переїхали до Львова з Донецька, Луганська та з Криму. Усі вони фактично знайшли тут другий дім. Було повне сприяння із садочками, школами, працевлаштуванням”, – додав він.

Також міський голова зауважує, що сьогодні великої активності переселення людей з інших регіонів України у Львові не спостерігається. Єдине, що переїхало багато дипломатів. Зокрема, до Львова тимчасово перевезли свої посольства близько 10 країн і переїхали понад 100 працівників дипмісій.

Читайте також  12 постраждалих, серед яких вагітна жінка: Біля Львова зіткнулися вантажівка та автобус

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.