На Прикарпатті ще одна лікарня прийматиме хворих на коронавірус

З 15 лютого Солотвинська районна лікарня надаватиме послуги з лікування хворих на коронавірусну інфекцію.

Про це повідомили під час брифінгу щодо ситуації із захворюваністю на COVID-19 в Івано-Франківській області, передає Фіртка.

Зокрема, тут додатково розгорнуть 35 ліжкомісць.

Так, в області у 28 лікувальних закладах в області, які надають допомогу хворим з коронавірусною хворобою, розгорнули 3 582 ліжкомісця, з них зайнято — 1 784. Зайнятість ліжок пацієнтами, хворими на коронавірус, складає 49,8%.

У реанімаційних відділеннях сьогодні перебувають 130 прикарпатців, 37 — підключені до апаратів штучної вентиляції легень, 29% хворих є киснезалежними.

Для госпіталізації дітей із коронавірусом у десяти лікарнях розгорнуто 314 ліжок, з них 47,8% зайнято пацієнтами. За останню добу госпіталізували 15 дітей.

Зауважимо, що за минулу добу захворіли 436 прикарпатців, з них 45 дітей та один медичний працівник. Найбільше лабораторно підтверджених випадків зафіксували в Івано-Франківському та Коломийському районах, відповідно 244 випадки та 117 випадків.

Крім того, за добу 13 лютого госпіталізували 58 хворих на коронавірусну хворобу.

Відтак, на нараді акцентували на необхідності дотримання протиепідемічних заходів та обов’язковій вакцинації задля зменшення ризиків захворювання та важкого перебігу хвороби.

До слова, в області найбільше щеплень зробили препаратом компанії Pfizer-BioNTech. Трохи менше обирали вакцини виробництва компаній AstraZeneca та Sinovac.

Додамо, що в Івано-Франківській області підлягають ревакцинації майже чотири тисячі людей, однак другу дозу вакцини вони ігнорують.

Водночас медики пояснюють, що стрімке зростання захворюваності обумовлене поширенням штаму «Omicron», який швидко передається та має симптоми звичайної застуди. Вірус вражає всі вікові категорії населення, зокрема і дітей.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.