На Прикарпатті з будинку виселяють багатодітну матір-одиначку. ВІДЕО

На Прикарпатті з хати виселяють багатодітну матір-одиначку. Шестеро дітей та 33 річна жінка можуть опинитись без даху над головою. А все через сусіда, який начебто придбав їхнє родинне обістя.

В маленькій, обшарпаній кімнаті ніде яблуку упасти. З меблів – лише ліжка і купи розкиданих побутових речей, безлад навколо, пише Ратуша з посиланням на Вежу.

Тут живе шестеро дітей і їхня мама Уляна, якій 33 роки. В цій хатчині, площею 3 на 3 метри, вона з дітьми поселилась кілька років тому. Гадала – батьківська хата, а виявилося – помешкання сусіда.

Дитинство Уляни пройшло в інтернаті. Батьки зловживали спиртним, а старші брати дбали про власні родини. Вести господарку її ніхто не навчав. З інтернату Уляна фактично одразу переїхала до співмешканця. Народила шестеро дітей. Наймолодшій Вероніці немає й двох років. Але життя з цивільним чоловіком не склалося.

Відтак жінка з усіма дітьми повернулася на батьківське обійстя. Про те що оселі, в якій була прописана, уже немає, а землю, після смерті батьків, давно продали, Уляна дізналась випадково. Жінка звернулася до активістів. А ті з’ясували , обійстя сусіду ще 2007-го року продав… батько.

Поки Уляна була в інтернаті, новий власник землі – Володимир – власне, спорудив цю невелику хатчину, в яку фактично незаконно поселилась жінка з дітьми. Чоловік через суд намагається її виселити. А от Уляна вимагає повернути батьківську землю. Закон на боці Володимира, а односельці підтримують жінку.

Попри рішення суду першої інстанції, Уляна покидати сусідську хату не квапиться і вже подала апеляцію. Власник землі та будинку телефоном розповів, про купівлю – продаж батьківського обійстя Уляна знала. І раніше претензій у жінки не було. А тепер земля тут неабияк виросла в ціні і віддавати чи навіть продавати її чоловік не має наміру.

Читайте також  Мешканців Прикарпаття попереджають про грозу та град

Місцева влада про конфлікт знає і сподівається, сторони дійдуть компромісу. Наразі вільних помешкань для багатодітної мами в громаді немає. Апеляція по цій справі призначена на березень. До того часу діти житимуть в цій обшарпаній хатині. До будинку співмешканця Уляна повертатися не хоче. Забезпечити їй кращі побутові умови нікому.

Служба у справах дітей в Пасічнянській громаді досі не сформована. Тож поки що вся надія на небайдужих односельців.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.