Будьте вдячні за розлучення…Ось як треба ставитися до розставання!

У подруг сипляться шлюби. Міцні та добротні, сипляться картковими будиночками. Причини розмиті й не очевидні, особливо для їхніх матерів. Не п’є, не б’є, гроші приносить, дітей любить, що ще треба? Та що? Як пояснити?

Розлучення оголюють в людях гірші іпостасі. Найщедріші люди стають скупими, найдобріші — безжальними, тихі — кричать і б’ють посуд.

Дні стають неповороткими як кисіль, течуть повільно і зле. І вранці ти заздалегідь втомився від цього дня, затопленого розчаруванням в тому, кого любив багато років.

Подруги дуже змінилися, навіть зовні, прямо на очах. Одна схудла на 12 кілограмів і обрізала волосся під каре. Друга навпаки, округлилася, наїла рум’яні щічки, дуже добре стала виглядати. Всім на зло.

Стрес вдарив з різних сторін, але вдарив.
Ми не планували зустріч утрьох. Так вийшло випадково. Але коли вони познайомилися… Я була вражена, як же співзвучні жінки в болю, як же збігаються вони у відчуттях.

Обидві над прірвою в брехні. Обидві в чорно-білому якомусь кіно, яке начебто не з ними… Дві різні історії з одним кінцем.

Як важливо зрозуміти, що розлучення — це і є хепі-енд, як важливо перестати тягнути минуле в сьогодення, тому що минуле виросло і змінилося і його по суті більше немає.

Я познайомила двох подруг, які переживають розлучення. І пішла. Думаю, вони не помітили, поглинені відкриттям про те, що їхній біль — не унікальний… Цей текст я присвячую Вікторії та Аліні. Я вас дуже люблю, дівчатка. І підтримую.….

Ти дав мені уроки. Але зовсім не ті, на які розраховувала.

Спочатку ти кричав і не вибачався. Я стала покірною. Ти зчитував покірність як усвідомлення твоєї правоти. А це просто страх. Я сховалася в нього від крику і слухала звідти твій пульсуючий біль.

Читайте також  Віщунка зробила гучну заяву на адресу Зеленського. Він єдиний хто це зробить!

Ти ображав. Говорив образливі слова. Але ці слова були не про мене. Вони були про тебе.

Твої дротики летіли в мене, але не долітали. Точніше долітали, але віддзеркалювали назад і поверталися у твоє серце. Тобі було боляче. Мені було шкода. Тебе.

Не буду лукавити, себе мені теж було шкода. Але жалість для мене це сльози, а сльози — лише індикатор вирішеної проблеми. А невирішені проблеми треба вирішувати.

Абьюзінг — це психологічне насильство. Ти так пишався, що не бив мене. Але ти бив. І синці були не очевидні, але ці твої невиконані обіцянки, принизливі розмови, коли ти дивишся в телефон, а не на мене, остиглі вечері, ці виснажливі ​​мовчання, маніпуляції моєю залежністю від тебе, нівелювання моєї ролі в родині — це теж насильство. Не відпустити до подруг, не виконати обіцянок, забути про ювілей, наплювати на мої проблеми …. Це все воно.

Я відчуваю себе саме так — зґвалтованою. Мені соромно і боляче.

Я кровоточу. І я боюся, що сама спровокувала гвалтівника. Але тільки я не знаю чому.

Ти хотів показати, як багато робив для мене. І забрав те, що дав. Забрав у мене, щоб я злякалася та усвідомила: я — ніщо без нього.

А я не зрозуміла. Навіщо пред’являти рахунки? Ти ж сам давав, я не просила. Тобі подобалося давати, купувати, оберігати, балувати.

Забираючи шуби та коштовності, ти не забираєш у мене спогадів про щастя, ти забираєш повагу до тебе.

Шуба — це хутро. Кожна ворсинка гріла мене твоєю любов’ю. Мені вже було в ній тепло і цього тобі не відняти. А те, що цю зиму я буду ходити в пуховику, мене не лякає. Мене лякає лише те, що ти, проживши зі мною десяток років, впевнений, що відібравши шубу, зможеш мене провчити.

Читайте також  Не допусти винищення людства! Прости нас нерозумних і в гріхах погрузших, яви світу Своє Милосердя!

Ти пішов, щоб я усвідомила, як багато я втратила. А я просто спробувала жити без тебе і мені сподобалося.

Без тебе — це без принизливого обслуговування твого настрою, без очікування тебе «скільки треба», без страху, що ти кричиш просто тому, що там, у великому світі тебе образили, і цей, наш з тобою, маленький, ти створив для того, щоб випльовувати сюди кров від розбитих там губ.

Я ні слова поганого не скажу дітям про тебе. Але те, що вони бачили, це вже їхні стосунки зі світом і з тобою. Я всі ці роки працюю твоїм адвокатом, вигадую причини, що виправдовують твої вчинки, і згодовую їх дітям.

Я звільняюся з цієї посади. Відтепер за свої косяки ти відповідаєш сам. І якщо ти штовхнув мене на очах у дочки, якщо ти не привітав сина з днем ​​народження — то це не «у тата був важкий день», а «тато чинить дуже погано».

Ти дав мені відмінний урок, за який я тобі дуже вдячна. Ти всадив ножа в спину, а там був ланцюг, що сковує крила. І я розправила їх. Я можу літати.

А я і сама цього не знала. Я майже повірила тобі, коли ти сказав, що я без тебе — пусте місце.

Який виявляється навколо великий світ. А раніше я думала, що ти й є мій великий світ. Поки ти не перетворив мій світ в сміттєвий мішок, в який кидав всі відходи твого настрою.

Ох, як же я вдячна тобі за догляд.

Ти відібрав у мене себе, і хотів, щоб я страждала. А тим самим ти подарував мені мене, і це найцінніший подарунок у моєму новому житті.

Читайте також  У 17 років хлопець одружився з 51-річною. Минуло 18 років – ocь, як вони живуть сьогодні

Знаєш, виявляється, пуховик гріє краще від хутра. Хутро — прострочене в одне полотно тепле мовчання маленьких чужих смертей. І я ходила закутана в подароване тобою насильство. А пуховик зшитий з тканини, і при його виробництві ніхто не постраждав. І я закутана в натуральне тепло, не настояне на чужих муках.

А дочка вчора зв’язала мені з різнокольорових ниточок приголомшливий браслет. І він дорожчий будь-якого дорогого кольє з твоїх подарунків. Тому що він про безумовну любов, яка не закінчиться за помахом диригента.

І тут, над прірвою в брехні, я від щирого серця, з усією щирістю кажу тобі: спасибі за розлучення!

Автор – Ольга Савельєва

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.