У Франківську 52-річна жінка посмертно стала донором для 4 хворих

26 січня фахівці Івано-Франківської обласної клінічної лікарні вже втретє провели мультиорганне вилучення. Донором органів стала 52-річна жінка, чоловік якої підписав необхідні документи на посмертну трансплантацію.

Попередньо медики констатували смерть мозку, інформує пресслужба лікарні.

Щоби подякувати жінці та її родичам, які дали згоду на посмертне донорство, лікарі створили «коридор пошани» та хвилиною мовчання вшанували гідний та жертовний вчинок.

Уже за кілька  печінку отримає 28-річна львів’янка, яка нещодавно стала молодою мамою, нирку – 39-річний чоловік з Хмельниччини, який дотепер перебував на обліку у Львові, де й дочекався своєї черги на трансплантацію.

Донорське серце пересадять 68-річному львів’янину, який днями пережив непростий інфаркт. Також дочекалася на донорську нирку і 30-річна франківка, яка перебувала на обліку в обласній клінічній лікарні впродовж двох років.

Саме тут буквально за чотири години медики провели трансплантацію, й уже за кілька днів можна буде прогнозувати стан пацієнтки.

«Робимо всі необхідні обстеження для трансплантації, маємо навчених фахівців і продовжуємо вчитися, щоби й надалі допомагати нашим краянам повертатися до повноцінного життя у себе вдома, не шукаючи порятунку за кордоном», – говорить завідувач Центру діалізу Олег Легун.

 

 

Як пояснює трансплант-координаторка лікарні Лілія Шевага, цілком ймовірно, що шанс на порятунок міг би випасти іншим особам, адже у нашій країні чимало пацієнтів, які потребують пересадки того чи іншого органа.

«Втім, пара донор-реципієнт підтверджується автоматично, після внесення даних донора до Єдиної державної інформаційної системи трансплантації органів та тканин. І цим можемо пояснити досконалість та цілковиту прозорість процедури», – зазначає Лілія Шевага.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.