Чим годують дітей Зеленського в елітній школі Києва: меню та ціни

На тлі скандалу з реформою шкільного харчування, що проходить під патронатом Олени Зеленської, журналісти вирішили з’ясувати, чим годують дітей самого президента – у найдорожчій приватній школі Києва на Новопечерських Липках.

Нагадаємо, з початку цього року у навчальних закладах України дітей почали годувати за оновленим меню. З нього прибрали солодку випічку та сильно солоні продукти. Водночас до раціону дітей додали більше фруктів та овочів, молокопродукти та м’ясо.

Введення нового меню у школах викликало чимало дискусій серед батьків та експертів. Страви в їдальнях справді стали кориснішими для дітей, але багато батьків знайшли причини, щоб їх розкритикувати. У “Новопечерській школі”, на території закритого ЖК, навчаються одразу дві дитини чинного глави держави: 17-річна Олександра та 8-річний Кирило. Харчування входить у вартість навчання, а це $13 750 на рік (близько 390 000 гривень) для початкових та середніх класів та $11 600 на рік (майже 330 000 гривень) для старших. Для молодшокласників харчування триразове, а у старших лише ланч та обід. При цьому додатково можна замовити ще два прийоми їжі – сніданок та полудень за 3600 гривень на місяць, пише “Країна”.

Так виглядає громадське харчування в елітній приватній школі Києва.

Меню шкільної їдальні – як у не надто дорогому ресторані: варіантів супів, салатів, гарнірів та основних страв не менше п’яти за кожною позицією.

Є і дієтичні страви, і вегетаріанців. Наприклад, на гарнір пропонують кус-кус із вершковим маслом, рататуй із запечених овочів, шпинат бланшований із вершками. До цього можна взяти на вибір тефтелі зі свинини з соусом, парову рибу з овочами, індичі “січеники”, курячі стегна карі, картопляний гратен з сиром і рибку на подушці з фенхелю.

Читайте також  ДЕСЯТЕРО ФРАНКІВСЬКИХ ПАТРУЛЬНИХ ОТРИМАЛИ СЕРТИФІКАТИ ШКІЛЬНИХ ОФІЦЕРІВ (ФОТО)

До того ж для учнів елітного закладу працює кав’ярня. Тут на перерві можна підкріпитися плюшками з корицею, круасанами, сендвічами, також печивом і напоями.

Приготовлений і здоровий перекушування: фрукти, горіхи, корисні солодощі. Малюків у кафетерій зранку не пускають, щоб не перебивали собі апетит.

До речі, на шкільній кухні учні час від часу готують прості страви для нужденних і роздають гарячі благодійні цілі, потім самі роздають гарячі обіди на вулиці. У цих акціях брала участь і Саша Зеленська.

Також повідомлялося, що у Києві після піврічного ремонту їдальня КМДА відчинила свої двері для працівників мерії, столичних депутатів та інших відвідувачів.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.