Кібератаки Росії можуть залишити українців без світла, тепла та грошей – Reuters

Хакери, які скоїли кібератаку на сайти українського уряду та Дії, можуть вдатися до більш серйозних дій, які порушать звичний спосіб життя українців. Під загрозою нібито знаходиться критично важлива інфраструктура країни.

Таку заяву зробив Джон Халтквіст, аналітик американської компанії з кібербезпеки Mandiant, передає Reuters. Відповідна стаття має назву так: “без світла, тепла і грошей” – експерти вважають, що саме без цих ресурсів мешканців України можуть залишити хакери.

“У міру зростання напруженості ми можемо очікувати агресивнішої кіберактивності в Україні і, можливо, в інших місцях. Організаціям необхідно розпочати підготовку”, – додав Халтквіст.

У виданні вважають, що атака у п’ятницю була попередженням Україні від Росії “боятися і чекати гіршого”, з урахуванням того. що Москва стягнула до українських кордонів 100 тисяч своїх солдатів. Зазначимо, що РФ неодноразово звинувачували в кібератаках, подібних до вчорашньої, проте вона все заперечувала.

Колишній керівник відділу кібербезпеки CrowdStrike Дмитро Альперович вважає, що якщо Росія все ж таки вторгнеться в Україну, таких кібератак стане більше. На його думку, вони будуть “руйнівними, але не фатальними”.

У ЗМІ також нагадали, що в 2015 році наша країна вже постраждала від першої кібератаки. Тоді у західних областях України 225 000 людей залишилися без світла на шість годин через те, що хакери контролювали роботу електророзподільного обладнання. З огляду на те, що взимку в Україні температура повітря опускається нижче нуля градусів, втрата електрики та тепла – це небезпечне та потенційно смертельне явище.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.