У Карпатах під час сходження на Говерлу загинув турист, ще двох намагаються врятувати

У Карпатах під час сходження на Говерлу загинув турист. Ще двох, які зазнали травм різних ступенів тяжкості, на даний момент намагаються врятувати.

НП сталася у суботу, 15 січня, близько 11 години дня. Про це повідомили у Головному управлінні Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Івано-Франківській області.

Станом на 13:30 туриста з травмою ноги рятувальники спускали з гори. До другої травмованої людини вони ще не дісталися, а лише туди прямували.

Водночас до загиблого вирушили працівники ГУ Нацполіції в Івано-Франківській області для проведення слідчих дій.

Пошуково-рятувальні роботи проводять мобільно-оперативна група ДСНС, пошуково-рятувальні відділення посту Заросляк, смт Ворохта, смт Верховина, міст Яремче та Івано-Франківськ. Загалом до порятунку туристів залучено 28 осіб особового складу та 5 одиниць техніки.

Нагадаємо, в районі гори Драгобрат у Закарпатській області заблукав житель Одеси. Чоловіка дали притулок єгерам, поки його розшукували рятувальники.

Також у грудні в районі долини Руна заблукали троє чоловіків. Одного з них знайшли мертвим.

4 січня у Карпатах через негоду заблукали туристи з Одеси. Троє чоловіків та жінка не прислухалися до порад рятувальників та вийшли у похід.

влітку в Карпатах було знайдено Олексія Стефанцова, який відстав від групи туристів під час підйому на гору Говерла. На пошуки 6-річної дитини поліція спрямувала всі підрозділи із залученням служби рятувальників і волонтерів.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.