На Львівщині жінка виграла суд у “Львівгазу” і скасувала борги

Підприємиця зі Соснівки Ольга Чепурна виграла суд в компанії-монополіста і довела, що борг (15,4 тис. гр), нарахований їй після перевірки лічильника у її відсутність, незаконний. Вона довела у суді, що АТ “Львівгаз” припустив низку порушень і не мав відповідних підстав на нарухування боргу.

Про це розповів Zaxid.net.

9 грудня 2020 року до Ольги Чепурної прийшли працівники АТ “Львівгаз”, зняли лічильник і забрали його на експертизу. Експертиза ніби показала втручання у роботу лічильника, тому жінці нарахували 15,4 тис. грн боргу.

За словами Чепурної, експертизу проводили без її відома, і рішення їй не показали. Вона заперечила втручання у роботу газового лічильника та звернулась до суду. За словами підприємниці, вона завжди вчасно сплачує за газ.

“Львівгаз” подав зустрічний позов проти Чепурної з вимогою сплатити борг. У суді представник “Львівгазу” повідомив про результати експертизи та рішення комісії “Львівгазу” нарахувати 2323 м3 газу за порушення.

Сокальський райсуд встановив з боку “Львівгазу” низку порушень під час перевірки газового лічильника та експертизи. Також була відсутня письмова згода Чепурної на проведення експертизи без її участі. Окрім цього, в акті про розпломбування та демонтаж лічильника немає ознак порушень, що були виявлені. Тож суд вирішив, що “Львівгаз” не довів втручання Чепурної у роботу лічильника.

На думку суду, “донарахування ціни необлікованого об’єму газу не є штрафними санкціями, а витратами за використаний, але несплачений газ”. Тож, для нарахування боргу оператор мав довести, що газ не обліковувався і жінка за нього не платила.

Суддя Лідія Фарина повністю задовольнила позов Ольги Чепурної і скасувала рішення “Львівгазу” про нарахування 15,4 тис грн боргу за необлікований газ. АТ “Львівгаз” вже подало апеляцію на рішення суду.

Читайте також  До 90% людей з COVID-19 не заразні для оточення: дослідження

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.