“Правий сектор” з’явиться завтра на відеодопиті Януковича

“Правий сектор” заявив про свою обов’язкову присутність у залі суду у понеділок, 28 листопада, де відбудеться відеодопит екс-президента України Віктора Януковича в якості свідка у справі Євромайдану.

Про це в ефірі “Громадського” розповів представник київського “Правого сектору” Володимир Загазей.

753804

За його словами, представники київського “Правого сектору” обов’язково будуть присутніми 28 листопада у Святошинському суді на відеодопиті Януковича.

Загазей також заявив, що Янукович має бути підозрюваним у справі Євромайдану, а не свідком.

Позиція “Правого сектору” з приводу цього великого “шоу” – проста. Янукович має бути підозрюваним у цій справі, а не свідком. Це ламання основ юриспруденції. З приводу завтрашнього допиту у нас буде одна вимога: щоб у залі були родичі Небесної сотні. Ми будемо забезпечувати те, щоб вони теж поставили питання та брали участь у справі. Отже, “Правий сектор” завтра обов’язково буде в суді. У разі, якщо родичів не будуть пускати, ми будемо вимагати їхньої присутності,
– сказав Загазей.

Він додав, що присутність “Правого сектору” під Лук’янівським СІЗО ще остаточно не вирішена.

Нагадаємо, 25 листопада суд не допитав президента-втікача Віктора Януковича у справі “беркутівців”, яких звинувачують у розстрілі євромайданівців, оскільки обвинувачених не доставили до зали. Без присутності обвинувачених суддя не міг дозволити допит свідка – Януковича.

“Беркутівців” у СІЗО заблокували активісти. Наступне засідання та допит Януковича відбудеться 28 листопада о 13:00 за київським часом.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.