Українці масово переходять на “негазові” котли

Українці масово відмовляються від опалення газом.

Уже понад 18 тисяч українських родин відмовилися від газу, скориставшись Урядовою програмою з енергоефективності.

smarter-home-heating10jpg

Про це повідомив голова Держенергоефективності Сергій Савчук, якого цитує прес-служба відомства.

“Лише за останні три тижні придбано 2 444 “негазових” котли, що втричі більше, ніж за весь червень 2016 року. За останні сім днів українці придбали 1 357 “негазових” котлів на суму 24,4 млн грн. Дана статистика – це яскраве вираження енергоефективності в дії. Своїм вибором – переходом на альтернативні види палива – українці підтримують державу в прагненні досягнути повної енергонезалежності до 2020 року”, – наголосив Савчук.

За його словами, котли на твердому паливі мають низку переваг порівняно з газовими. Зокрема, це відсутність складних дозвільних процедур на встановлення, чого не скажеш про газові котли; доступність і низька вартість місцевого палива; а також те, що вибір палива залежить від самого споживача. Крім того, сучасні модифіковані твердопаливні котли легкі в експлуатації та мають високий ККД – на рівні 90-95%.

Савчук також додав, що держава у свою чергу допомагає населенню підготуватися до зими й зменшити плату за комунальні послуги – надає безповоротну фінансову допомогу на заміну старих котлів на більш енергоощадні. І попит на державну підтримку в проведенні енергоефективних заходів щомісяця зростає.

Нагадаємо, що уряд надає населенню безповоротну фінансову допомогу через Ощадбанк, Укргазбанк та Укрексімбанк на придбання котлів, що працюють на інших, крім газу та електроенергії, видах палива, а саме – 20% відшкодування суми залученого кредиту, а для субсидіантів – 70%. Така програма була запроваджена ще у жовтні 2014 року.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.