Українка 7 місяців хворіла на COVID-19 і потрапила до Національного реєстру рекордів: відео

Мешканка Чернівців Юлія Драпата вже 7 місяців була носієм коронавірусу – позитивний тест на COVID вона отримувала 13 разів.

Про це повідомляє ТСН.

Жінка заразилася у листопаді 2020 року – вона каже, що дізналася про це випадково, коли поїхала до Німеччини на черговий курс хіміотерапії. У жінки лімфома.

За два тижні симптоми хвороби зникли з організму. Юлія робила ПЛР-тести у різних лікарнях, але результат не змінювався. Пізніше розвинулась пневмонія – у Юлії виявили 15% ураження легень.

Проте показів для госпіталізації жінки не було. Результати досліджень приголомшили лікарів Чернівецької області, однак ті заявили, що заразити інших людей жінка не може.

У МОЗ теж не відразу пояснили, як діяти далі – через тривалу присутність вірусу лікарі з Німеччини довго не могли ухвалити рішення щодо лікування онкології Юлії. І лише у червні поточного року жінка отримала негативний результат.

Фахівці вважають, що це явище пов’язане з ослабленням імунітету у жінки після протипухлинної терапії.

Варто зазначити, що у світі такі випадки були й раніше, але в Україні таке трапляється вперше – Юлію навіть внесли до Національного реєстру рекордів.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.