“Максимальне посилення карантину і страшні симптоми, штам “Омікрон” приголомшив лікарів”: медики про загрозу вірусу

Медики вже готові говорити про страшну загрозу, яку найближчим часом може викликати штам “Омікрон” по всій планеті. Вірус максимально близько наблизився до кордонів України. Іноземні науковці розпочали давати прогнози. Цілком може статися так, що без максимального посилення карантину не обійдеться.

Як інформує “Obozrevatel”, без посилення карантинних обмежень штам коронавірусу Омікрон може спричинити 25-75 тисяч смертей протягом наступних п’яти місяців в Англії. Також є ймовірність, що цей варіант COVID-19 стане домінуючим у країні вже до кінця цього місяця.

Про це уряд Великобританії попередили Вчені з Лондонської школи гігієни та тропічної медицини після нового дослідження. Зазначається, що навіть за найоптимістичнішого сценарію Омікрон призведе до більш ніж 2000 щоденних госпіталізацій, а смертей – 24 700 у період з 1 грудня до 30 квітня.

Доктор Нік Девіс із Центру математичного моделювання інфекційних захворювань наголосив, що ранні оцінки свідчать про те, що загалом Омікрон швидко обганяє Дельту, значною мірою ухиляючись від захисту вакцин.

“Якщо нинішні тенденції збережуться, то до кінця грудня на частку Омікрону може припадати половина випадків захворювання у Великій Британії”, – вважає він.

Також вчені висловили впевненість, що бустерні щеплення забезпечують додатковий захист від Омікрону, тому ширше застосування вакцини може знизити кількість інфекцій, госпіталізацій та смертей.

Прогнозується, що запровадження на початку 2022 року додаткових заходів контролю, таких як обмеження кількості відвідувачів в установах, закриття деяких розважальних закладів та дистанційна робота скоротить кількість госпіталізацій на 53 000 та смертей на 7 600. Водночас вчені зазначили, що носіння масок, соціальне дистанціювання та вакцинація життєво необхідні, але їх може виявитися недостатньо.

В уряді країни заявили, що продовжують уважно вивчати всі дані про новий штам і закликали всіх дотримуватися правил: носити захисну маску, працювати вдома, якщо є така можливість, регулярно здавати аналізи і приходити на ревакцинацію за викликом.

Читайте також  Кір дістався Лук'янівського СІЗО: у закладі оголосили карантин

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.