Комаровський висловився про вакцинацію дітей від COVID: “ось зрозумілий очевидний аргумент”

Євген Комаровський висловився про вакцинацію від коронавірусу дітей як здорових, так і вже після перенесеної хвороби. Педіатр зазначив, що для дитини таке щеплення дійсно потрібне, і пояснив чому.

Про це доктор Комаровський розповів у програмі “Час Голованова” на каналі “Україна”.

За словами заслуженого лікаря України, вакцинація дітей як здорових, так з “фоновими” захворюваннями в майбутньому допоможе уникнути зараження COVID-19 серед дорослих, а також позбавить дитину від можливих “постковідних” ускладнень

Так, хоча діти зазвичай легше переносять коронавірус, вони поширюють його серед інших людей, в тому числі дорослих, досить активно.

Крім того, Комаровський заявляє, що діти – “це “середовище”, в якому активно відбувається мутація коронавірусу”.

“І нарешті третє, і найголовніше, що може бути зрозумілим очевидним аргументом для дорослих – у дітей теж буває так званий пост-COVID, або long COVID”, – розповів ведучий і педіатр.

Комаровський уточнив, що процес відновлення у дітей після перенесеного коронавірусу може бути такий же довгий, як і у дорослих.

“Тобто дитина легко переносить хворобу, потім пів року у неї твориться що завгодно! Вона неадекватно поводиться, у неї пропадає пам’ять, порушується працездатність, вона не може вчитися, не може запам’ятати найпростіший вірш, і відновлюється потім місяцями”, – перерахував ймовірні загрози лікар.

Так, Комаровський закликає батькам зважити ризики та зробити правильний вибір в питанні вакцинації дітей.

“Навіщо це треба?! Чому не прищепити дитину? Звичайно треба прищепити”, – наголосив педіатр.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.