У Польщі посилили карантин і умови в’їзду в країну

Уряд Польщі прийняв рішення посилити карантинні обмеження. Зокрема, у зв’язку зі складною епідемічною ситуацією в країні і появою нового штаму коронавірусу “Омікрон”.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на WProst.

У Польщі посилили карантин і умови в’їзду в країнуУряд Польщі прийняв рішення посилити карантинні обмеження. Зокрема, у зв’язку зі складною епідемічною ситуацією в країні і появою нового штаму коронавірусу “Омікрон”.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на WProst.

Карантинні обмеження

З 15 грудня кількість людей, які можуть відвідувати церкви, ресторани, готелі, культурні об’єкти (кінотеатри, театри, опери, громадські центри, концерти), а також басейни і аквапарки буде скорочено з нинішніх 50% до 30%.

Зміни також будуть внесені в роботу громадського транспорту. У громадському транспорті або поїздах буде дозволено займати 75% вільних місць.

Дискотеки, клуби та танцювальні заклади також будуть закриті з 15 грудня. 31 Грудня та 1 січня 2022 року в закритих закладах буде дозволено проводити вечірки не більше 100 осіб.

Менша кількість людей також зможуть відвідувати спортивні зали та Фітнес-клуби, а також музеї та художні галереї – ліміт становить 1 людина на 15 квадратних метрів. Ці ж обмеження поширюються на ярмарки, виставки, конференції та магазини.

 

Крім того, з 15 грудня тестування на COVID-19 буде обов’язковим для членів домогосподарств інфікованих людей, включаючи тих, хто вакцинований.

 

Крім того, студенти перейдуть на дистанційне навчання за кілька днів до Різдва, а також за кілька днів до хрещення. В цілому дистанційне навчання триватиме з 20 грудня 2021 року по 9 січня 2022 року. Після цієї дати студенти повинні повернутися на очну форму навчання.

 

Нові умови в’їзду в Польщу

Читайте також  Блокування кордону з Польщею: в уряді України відреагували

З 15 грудня умови в’їзду в країну також будуть змінені. Зокрема, всі особи, які прибувають до Польщі з-за меж Шенгенської зони, повинні будуть пред’явити негативний тест на коронавірус, зроблений не раніше ніж за 24 години до перетину кордону.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.