Таких діагнозів не існує: лікар Комаровський назвав три захворювання, яких немає в медицині

Відомий лікар Євген Комаровський назвав три діагнози, яких насправді немає в доказовій медицині. Він зазначив, що лікарі лікують такі стани стандартним набором засобів у той час, як у цивілізованому світі – таких діагнозів не ставлять.

Про це український лікар повідомив у програмі “Хард з Влащенко”.
Як розповідає Євген Комаровський, є три діагнози, яких насправді не існує – вегетосудинна дистонія, дисбактеріоз і діатез.

“Таких діагнозів, як вегетосудинна дистонія, дисбактеріоз і діатез – не існує. У кожного таке було, і всім це лікували крапельницями та уколами”, – підкреслив фахівець.
Комаровський відзначтв, що тактика у медиків швидкої допомоги проста. Вони при скаргах на біль в голові ставлять укол магнезії, від якого болять сідниці, і пацієнт забуває про біль в голові.

“Це називається лікування! Або крапельницю ставили, вся рука затекла. Ось це мене полікували”, – додав Комаровський.

Вегетосудинна дистонія
Цей діагноз ставлять при постійному почутті тривоги та “клубку в горлі”, скачках тиску, прискореному серцебиттю і болях в серці без особливих причин.
Також може бути запаморочення, підвищена температура тіла і головні болі.
Однак такі прояви – не захворювання, а синдром. Він виникає при багатьох захворюваннях, а лікар повинен знайти причину таких симптомів.
Курс вітамінів і заспокійливих в такій ситуації не допоможе, оскільки симптоми можуть сигналізувати про серйозні порушення.

Дисбактеріоз
Доказова медицина не визнає такого діагнозу як дисбактеріоз. Зазвичай такий діагноз ставлять людям зі скаргами на проблеми травлення: болі в животі, діарея, запори, здуття.
Також такий діагноз часто ставлять дітям при появі висипань, які пов’язані з травленням.
Жоден аналіз не може показати реальну картину і підтвердити або спростувати наявність дисбактеріозу.
В організмі людини живе багато мікроорганізмів: бактерії, віруси та гриби. Визначити їх кількість, недолік, проблеми з ними – неможливо.

Читайте також  Виявлено новий симптом Омікрону: іноді це єдина ознака

Діатез
Такого діагнозу теж в медицині не існує. Це реакція організму на елементарні подразники. Найчастіше проявляється у вигляді алергії та висипу.
Найчастіше діатез “діагностують” у дітей, бо у них шлунково-кишковий тракт, нервова та імунна система ще не повністю зрілі й реакція на певну їжу може бути різна.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.