“-20 і казкові снігові краєвиди”: в Карпати прийшла справжня зима (ФОТО)

В Карпатах сьогодні, 4 грудня, можна спостерігати справді казкову зиму. В мережі одне за одним з’являються фото засніжених гір.

Світлинами також поділився на своїй сторінці у Facebook голова Селятинської територіальної громади Валерій Полянчук. На одній з них видно, що стовпчик термометра зупинився на позначці -20 градусів за Цельсієм.

“Погода відповідає своїй порі. Коли сніг лежить, то так мороз не відчувається. За все слава Богу! с. Верхній Яловець під горою Яровиця, що на Буковині. 04.12.2021”, – зазначив він.

Тим часом ДСНС України повідомляє, що на чотирьох карпатських перевалах (Яблуницькому, Буковецькому, Кривопільському та Вишківському) розгорнуто пункти обігріву.

“Люди можуть зігрітися та відпочити у теплих наметах, випити гарячого чаю, підзарядити мобільні телефони. Також тут розміщено техніку підвищеної прохідності, щоб у разі потреби надати допомогу водіям”, – наголошується в повідомленні.

Усього для надання допомоги населенню у пунктах обігріву на карпатських перевалах залучено 4 одиниці техніки та 12 співробітників ДСНС.

Рятувальники також застерігають, що у горах є сніголавинна небезпека ІІІ рівня. Тож на вершини гір зараз краще не підніматися навіть досвідченим туристам.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.